Οι Πατρινοί φοιτητές με την βραβευμένη start up … μας παρουσιάζουν την ιστοσελίδα τους για τα Χριστούγεννα!

Facebook
Twitter
Μία διαδικτυακή επίσκεψη στην διεύθυνση «givelink.app» θα σας πείσει για την τεράστια επιτυχία του εγχειρήματος από τους τέσσερις αξιοθαύμαστοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών …

 

 του Αχιλλέα Ροδίτη |

Ο Παναγιώτης Κομκοτός, είναι ένας από τους τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν την πιο «έξυπνη» εφαρμογή κινητού, την Carexchange, που σε συνδέει απευθείας με τις Φιλανθρωπικές οργανώσεις και σου εγγυάται ότι η βοήθεια που θα προσφέρεις θα «φθάσει» όντως εκεί που πρέπει.

Χώρια, που η ίδια η εφαρμογή, σου διασφαλίζει την πιο άμεση πρόσβαση σε κάθε Ανθρωπιστικό Οργανισμό και σε κάθε Κοινωνικό Ίδρυμα που αποδεδειγμένα και αντικειμενικά έχει ανάγκη από την υποστήριξη του καθενός μας.

Είναι η start up για την οποία έχει ξαναγράψει η «Πολιτεία» την περασμένη Άνοιξη, όταν απέσπασε βραβείο καθώς ανακηρύχθηκε από την Junior Achievement Greece  ως η καλύτερη start up στην Ελλάδα, ενώ βραβεύτηκε και στα μέσα του καλοκαιριού, στον Ευρωπαϊκό τελικό που είχε γίνει στην Κωνσταντινούπολη!

Η νέα μας όμως αναφορά γίνεται με αφορμή μία ακόμα τεράστια επιτυχία της ομάδας των Πατρινών φοιτητών, που αφορά σε επικείμενη συμφωνία με μεγάλη εταιρεία για την χρήση της εφαρμογής τους με σκοπό την παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας!

Το πρώτο μεγαλύτερο βήμα της επιτυχίας, οι τέσσερις φοιτητές, το έχουν ήδη πραγματοποιήσει. Ένα κυριολεκτικό… άλμα!

 

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

π. κοκμοτος ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ 1

Ο Παναγιώτης Κομκοτός, από την Οβρυά, ένας εκ των εμπνευστών και ιδρυτών της start up, επισκέφθηκε την Αχαϊκή Πολιτεία την περασμένη Τρίτη. Αφενός για να μας ενημερώσει για την επικείμενη συμφωνία με το μεγάλο σούπερ μάρκετ, αφετέρου να γνωστοποιήσει ότι αντίστοιχο ενδιαφέρον έχει ήδη εκδηλωθεί και από μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού για συνεργασία!

Το κυριότερο όλων, όμως, ήταν να μας δείξει την νέα, επίσημη, ιστοσελίδα της start up, θέλοντας να παρακινήσει εμάς, αλλά και όλους, να την επισκεφθούμε και μέσα από αυτήν να «ταξιδέψουμε» στα όσα προσφέρει η εφαρμογή. Να γνωρίσουμε τους Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς τους οποίους εμπεριέχει, τα Ιδρύματα. Και φυσικά, εάν το θέλουμε, να μπορέσουμε να προσφέρουμε την βοήθειά μας, όποια κι αν είναι αυτή, απευθείας, με το «κλικ» ενός κουμπιού.

Η διεύθυνση της ιστοσελίδα είναι η «givelink.app» και ομολογουμένως είναι από τις πιο «προχωρημένες» τεχνολογικά. Ενώ περιέχει έναν υψηλό αριθμό Κοινωνικών Ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, παρέχει την δυνατότητα να μπούμε σε κάθε ένα από αυτά τα ιδρύματα ή τους ανθρωπιστικούς οργανισμούς, να τα γνωρίσουμε, δηλαδή τι ακριβώς κάνει και πού δραστηριοποιείται το καθένα. ώστε να αποφασίσουμε εάν θέλουμε ή όχι να προσφέρουμε, σε ποιον, τι…

 

Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΜΕΣΩ HIGGS

fot 1 Η επίσημη ιστοσελίδα 1

Το σημαντικότερο σημείο όλων (και εκεί ακριβώς είναι το «κλειδί» και η μεγάλη επιτυχία της εφαρμογής των Πατρινών φοιτητών) είναι το γεγονός ότι η εφαρμογή αυτή σε παρέχει ασφάλεια ως προς το αν πράγματι εκεί που στέλνεις την βοήθειά σου, εκεί που δίνεις τα χρήματά σου, υπάρχει αντικειμενική ανάγκη. Αυτό επιτυγχάνεται με ποικίλους τρόπους, κυρίως όμως μέσω της «HIGGS». Που είναι, με λίγα λόγια, η διεθνής λίστα η οποία συγκαταλέγει όλα τα διπλο-τσεκαρισμένα ιδρύματα, όλες τις συλλογικότητες οι οποίες έχουν μπει στον δρόμο της κοινωνικής προσφοράς. Έτσι, κάθε ίδρυμα ή οργανισμός που έχει την αντίστοιχη πιστοποίηση της «HIGGS», είναι βέβαιο πως δεν είναι κάτι περιττό ή κάτι που… δεν είναι όπως δείχνει.

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ…

fot 2 Οι φοιτητές και εμπνευστές της Carexchange 1
Οι φοιτητές και εμπνευστές της Carexchange

Την εταιρεία «Carexchange» ίδρυσαν οι εξής φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και ένας του Πανεπιστημίου Αθηνών:

  • Αντώνης Πολίτης, είναι Managing Director και σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (3ο έτος),
  • ο Παναγιώτης Κομκοτός, είναι Head of Business Development και σπουδάζει στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών (4ο έτος),
  • ο Πάρης (Παρασκευάς) Σεργιάννης και
  • Αλέξανδρος Καραγιάννης. 5ο έτος αμφότεροι στο Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η ομάδα όμως έχει διευρυνθεί κατά πολύ μετά την επιτυχία της. Με την προσθήκη του Νίκου, 5οετής φοιτητή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και της Monica, Μεταπτυχιακής φοιτήτριας στην Ισπανία

 

Η ΙΔΕΑ «ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ» ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΦΕ…

fot 4 Από την ημέρα βράβευσής τους 1
Από την ημέρα βράβευσής τους

Όπως έχουμε ξαναγράψει, κάπου στον Μάιο του 2022, ο Αντώνης βρισκόταν σε μια γνωστή καφετέρια της Πάτρας μαζί με ένα φίλο του και του εξηγούσε πώς λειτουργούσε ένα αρχικό σχέδιο της εφαρμογής που είχε σκεφτεί. Τότε ο Πάρης, που ήταν στην ίδια καφετέρια παράκουσε την συζήτηση και ρώτησε τα παιδιά τι κάνουν και με τι ασχολούνται.

Ο Αντώνης έψαχνε έναν προγραμματιστή για να υλοποιήσει το σχέδιο, ο Πάρης είχε πολύ ενδιαφέρον για προγραμματισμό και επιχειρηματικότητα, και λίγες εβδομάδες μετά μπήκε στην ομάδα. Δύο μήνες αργότερα, στην ίδια καφετέρια, βρισκόντουσαν ο Αντώνης και ο Πάρης, συζητώντας για το όραμα και τους στόχους της carexchange.

Τότε ο Παναγιώτης, που ήταν στην ίδια καφετέρια, παράκουσε την συζήτηση και τους προσέγγισε για να μάθει περισσότερα, καθώς του φάνηκε εντυπωσιακό συνομήλικοί του να κάνουν τέτοιες συζητήσεις. Λίγες ημέρες μετά, ο Παναγιώτης μπήκε στην ομάδα.

Ο Αλέξανδρος ήταν η πιο φυσιολογική προσθήκη, καθώς στην αναζήτηση για τον πιο ταλαντούχο φοιτητή προγραμματιστή στη σχολή του Πάρη, ο Αλέξανδρος ήταν η πρώτη επιλογή. Κάπως έτσι, στις αρχές του Αυγούστου ξεκινήσαμε σαν ομάδα να υλοποιούμε την ιδέα και το όραμα της carexchange πιο εντατικά από ποτέ.

 

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ

fot 5 Όταν η start up ανακηρύχθηκε η καλύτερη στην Ελλάδα 1
Όταν η start up ανακηρύχθηκε η καλύτερη στην Ελλάδα!

Η ιδέα γεννήθηκε μέσω του φοιτητικού διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας Hult Prize του ΟΗΕ, το 2021, με ζητούμενο να βρεθούν ιδέες που συνδυάζουν το φαγητό ως «όχημα» για κοινωνική αλλαγή. Ο Αντώνης, θυμήθηκε που είχε διαβάσει ότι γνωστό ελληνικό ίδρυμα ζητούσε απ’ τον κόσμο να σταματήσει να στέλνει προϊόντα εκείνη τη περίοδο Χριστουγέννων. Έτσι, προέκυψε η ιδέα για μια εφαρμογή που θα εμφάνιζε τις ακριβείς ανάγκες των οργανισμών σε προϊόντα, επιτρέποντας στους χρήστες να δωρίζουν προϊόντα που όντως οι οργανισμοί το χρειάζονται.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0016 1

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top