ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σταθερές οι τιμές στα είδη που παράγονται στην Αχαΐα – Πεσμένη η κίνηση στις λαϊκές

Facebook
Twitter

Πεσμένη είναι η κίνηση στις λαϊκές αγορές της Πάτρας και αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο των παραγωγών στις λαϊκές, Δημήτρη Θανόπουλο δεν έχει να κάνει με τις ακριβές τιμές των φρούτων και των λαχανικών.

«Οι τιμές στα φρούτα, στα οπωροκηπευτικά, στα εσπεριδοειδή και στα λαχανικά είναι σε γενικές γραμμές σταθερές και όποιος θέλει μπορεί να κάνει μία βόλτα στις λαϊκές για να το διαπιστώσει από κοντά.

Η άνοδος υπάρχει μόνο στα είδη που δεν είναι εποχής και έρχονται εκτός Αχαΐας, από άλλα μέρη της επικράτειας. Είναι αυξήσεις που οφείλονται κυρίως στην άνοδο του μεταφορικού κόστους που έχει φέρει η εκτόξευση των καυσίμων».

Οι αυξήσεις αυτές έτσι ισχύουν για είδη όπως τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια που έρχονται στην περιοχή μας από την Βόρεια Ελλάδα κυρίως, στα κεράσια και στα βερίκοκα.

Αντίθετα στα λαχανικά και στα κηπευτικά γενικότερα όπου καλλιεργούνται στα μέρη μας, δεν υπάρχουν αυξήσεις, αλλά οι τιμές κυμαίνονται σε ένα σταθερό επίπεδο, σύμφωνα πάντα με τον κ. Θανόπουλο.

«Ο κόσμος δεν αγοράζει όχι γιατί υπάρχουν ακριβά είδη, αλλά γιατί δεν του περισσεύουν χρήματα. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πόσο έχει ανέβει το κόστος παραγωγής. Όταν ένα είδος αυξάνεται θα πρέπει να σκεφτόμαστε το γιατί γίνεται αυτό…».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top