ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Νέα βίντεο στο μικροσκόπιο – «Να βρεθεί το κινητό του» ζητούν οι δικηγόροι των θυμάτων

Facebook
Twitter
Τι αναφέρουν οι δικηγόροι των θυμάτων στο αίτημα που κατέθεσαν στην Εισαγγελία για τον εντοπισμό της συσκευής που χρησιμοποιούσε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος.

Tων Κωνσταντίνου Νικολόπουλου και Θεοδόση Π. Πάνου

Μυστήριο επικρατεί όσον αφορά στα στοιχεία που πιθανώς να αποκρύβει από τις Αρχές ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, καθώς υπό διερεύνηση εξακολουθεί να είναι το ενδεχόμενο να υπάρχει ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο ο γνωστός παρουσιαστής δεν έχει παραδώσει στην Αστυνομία.

Κατηγορούμενος από συνολικά τρεις πρώην συντρόφους του για τη διαρροή των προσωπικών τους στιγμών σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, ο Στ. Παναγιωτόπουλος έχει αφεθεί ελεύθερος εδώ και δέκα ημέρες, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Όμως, όπως αποκαλύπτει η Realnews, οι Αρχές έχουν κάθε λόγο να θεωρούν ότι η θέση του μπορεί να επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο 58χρονος, όταν παρουσιάστηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, παρέδωσε ο ίδιος μια συσκευή κινητού τηλεφώνου προ – κειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από τους αρμόδιους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, η κάρτα SIM ήταν άφαντη.

Στάθης Παναγιωτόπουλος

Tο γεγονός ότι έλειπε η SIM μπορεί να σημαίνει είτε ότι την είχε αφαιρέσει, είτε ότι δεν χρησιμοποιούσε αυτό το τηλέφωνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ακόμα και με την «απουσία» της SIM, η ανάκτηση των δεδομένων θα πραγματοποιηθεί από τα έμπειρα στελέχη των εργαστηρίων της Αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο δικηγόρος της δεύτερης γυναίκας που έχει κινηθεί νομικά εναντίον του Στ. Παναγιωτόπουλου, Απόστολος Λύτρας, όπως δηλώνει στην «R», θεωρεί ότι ο τηλεπαρουσιαστής χρησιμοποιούσε για τη δράση του άλλο κινητό, το οποίο δεν έχει κατασχεθεί από τις Αρχές.

«Θέλω να επισημάνω ότι καταθέτουμε αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή για την εύρεση του κινητού τηλεφώνου του κ. Παναγιωτόπουλου, γιατί μέχρι αυτή την ώρα έχει βρεθεί μόνο το δεύτερο κινητό του.

Θεωρούμε ότι το κινητό τηλέφωνο το οποίο ακόμα δεν έχει εντοπιστεί θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση και ενδέχεται να είναι αυτό το οποίο σχετίζεται με τα ροζ βίντεο», δηλώνει ο γνωστός δικηγόρος.

Ο εντοπισμός της συσκευής κινητού τηλεφώνου, που πιθανώς χρησιμοποιούσε κατά βάση για τις καθημερινές του ανάγκες επικοινωνίας ο Στ. Παναγιωτόπουλος, θεωρείται κομβικής σημασίας για την τυχόν αποκάλυψη και άλλων παραπτωμάτων στα οποία έχει υποπέσει.

Παράλληλα, με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος οι εργασίες ανάκτησης των ψηφιακών αποτυπωμάτων και των διαγραμμένων στοιχείων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είχε στη διάθεσή του ο τηλεπαρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, και οι οποίοι κατασχέθηκαν από το σπίτι του.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν ότι τα στοιχεία που έχουν διαγραφεί από τους σκληρούς δίσκους των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Στ. Παναγιωτόπουλου είναι αυτά που θα ρίξουν φως στην υπόθεση με τα ροζ βίντεο για τα οποία κατηγορείται.

Νέα βίντεο στο μικροσκόπιο

Αναρτήσεις με ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε ο Στ. Παναγωτόπουλος ερευνούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Νέα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε άγνωστο χρόνο σε ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, το νέο υλικό φέρει τις ψηφιακές υπογραφές από δύο συγκεκριμένα ψευδώνυμα, τα οποία παραπέμπουν ευθέως στον γνωστό παρουσιαστή και ραδιοφωνικό παραγωγό.

Οι πηγές αναφέρουν ότι τα νέα βίντεο, τα οποία προστίθενται στη διαδικασία της διερεύνησης, έχουν πολλά κοινά σημεία με το υλικό που διαπιστωμένα ο Στ. Παναγιωτόπουλος έχει δημοσιεύσει στο διαδίκτυο, δίχως όμως να έχει γι’ αυτή την πράξη του τη συναίνεση των πρώην ερωτικών του συντρόφων.

Τα βίντεο έχουν αναρτηθεί στις ίδιες δύο ιστοσελίδες, τις οποίες χρησιμοποιούσε ο παρουσιαστής για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων. Παράλληλα, τα προσωνύμια που χρησιμοποιούνται είναι επίσης δύο και παραπέμπουν ευθέως σε παλαιότερες αναρτήσεις που έχει κάνει ο Στ. Παναγιωτόπουλος.

Πλέον οι έρευνες κινούνται στην κατεύθυνση της διασταύρωσης του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο αναρτήθηκαν αυτά τα βίντεο. Επιπλέον, οι Αρχές θέλουν να διακριβώσουν εάν πρόκειται για τις ήδη γνωστές γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον παρουσιαστή ή αν πρόκειται για άλλα βίντεο που αναρτήθηκαν σε άγνωστο χρόνο.

Ήδη οι επιτελείς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν αποστείλει σχετικές επίσημες επιστολές στα δύο συγκεκριμένα sites, ζητώντας επιπλέον πληροφορίες, κυρίως για τον χρόνο ανάρτησης των βίντεο, καθώς και για το αν είχαν αποστείλει χρηματικά εμβάσματα στον άνθρωπο που έκανε τις αναρτήσεις.

Τα βίντεο που έχουν εντοπίσει οι αστυνομικοί είναι όλα ερασιτεχνικά. Ωστόσο, δεν φαίνεται ο άνθρωπος που την επίμαχη στιγμή καταγράφει τη σεξουαλική του δραστηριότητα με τη σύντροφό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Παναγιωτόπουλος, έπειτα από τις καταγγελίες και τις μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος του τρεις γυναίκες, με τις οποίες είχε ερωτικό δεσμό κατά το παρελθόν και είδαν τον εαυτό τους να φιγουράρει σε βίντεο στο διαδίκτυο, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top