ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σ. ΚΑΤΣΕΝΟΣ | Καταγγέλλει το… “καρτέλ” ως αιτία της αύξησης στην τιμή του ψωμιού

Facebook
Twitter
Η τιμή στο ψωμί έχει πάρει την ανιούσα και μάλιστα με ακατάπαυστους ρυθμούς. Με αποτέλεσμα πλέον να πωλείται προς 1,30 ευρώ το μισό κιλό στους περισσότερους φούρνους της Πάτρας. Και ως αιτία να εμφανίζεται το “κοκτέιλ” της ακρίβειας στην ενέργεια, που αύξησε τις τιμές των πρώτων υλών και ο πόλεμος στην Ουκρανία, που οδήγησε σε ελλείψεις σιτιρών.

Ωστόσο, μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στο θέμα των τρομαχτικών αυξήσεων που έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο αλεύρι και κατ’ επέκταση στο ψωμί, έκανε στην «Πολιτεία» και στο “politeianews.gr” ο πατρινός έμπειρος αρτοποιός Σταύρος Κάτσενος.

Ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει ευθαρσώς:

«δεν είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία» η αιτία των ανατιμήσεων, καταγγέλλοντας ευθέως την ύπαρξη «καρτέλ» εγχώριων αλευροβιομηχανιών που, όπως λέει, «βρήκαν… πάτημα τον πόλεμο για να αιτιολογήσουν την τακτική επιβάρυνσης των τιμών που επιβάλλουν».

Τονίζει ότι το πρόβλημα των ανατιμήσεων δεν εμφανίστηκε τώρα. Δηλαδή από την έναρξη της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία και μετά.

Αλλά είναι κάτι που ταλαιπωρεί τους επαγγελματίες αρτοποιούς εδώ και χρόνια, ειδικότερα την τελευταία διετία, εξαιτίας μιας τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθείται με καθαρό σκοπό την αύξηση του κέρδους. Που υποχρεώνει τους αρτοποιούς να απορροφούν, με όποιο προσωπικό κόστος για τους ίδιους και τις επιχειρήσεις τους, τις όποιες αυξήσεις γίνονται.

Είναι κάτι μάλιστα που αναφέρει ότι τόσο εκείνος όσο και πολλοί άλλοι συνάδελφοι του ανά την ελληνική επικράτεια έχουν επιδιώξει να αναδείξουν στο κέντρο λήψης των αποφάσεων και σε κυβερνητικό επίπεδο, έτσι ώστε να επιδειχθούν τα ανάλογα αντανακλαστικά και να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις προκειμένου να εξισορροπηθεί η κατάσταση και να μην οδηγηθεί εν τέλει η τιμή του ψωμιού σε δυσθεώρητα και εξωπραγματικά επίπεδα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top