ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στη δημοσιότητα το νυφικό της Νταϊάνα μετά από 25 χρόνια

Facebook
Twitter
Το εμβληματικό νυφικό που φορούσε στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο η Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ, στις 29 Ιουλίου 1981 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, εκτίθεται από σήμερα στο κοινό – για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια – στο Παλάτι του Κέσινγκτον.

 

Η 20χρονη Νταϊάνα έγινε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, όταν παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο. Το νυφικό φόρεμα που φορούσε έμεινε στην ιστορία λόγω του όγκου αλλά και της κομψότητάς του – για τα δεδομένα της εποχής – και έγινε ένα από τα πιο διάσημα νυφικά όλων των εποχών.

Τα παιδιά της Νταϊάνα, πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ, δάνεισαν το φόρεμα στην έκθεση του Λονδίνου Royal Style in the Making, η οποία ανοίγει για κοινό σήμερα, 3 Ιουνίου και θα συνεχιστεί μέχρι το νέο έτος.

Τελευταία φορά που το διάσημο φόρεμα είχε εκτεθεί στο Kensington Palace, δηλαδή το πρώην σπίτι της Νταϊάνα, ήταν το 1995.

Το νυφικό φόρεμα ήταν αξίας 9.000 λιρών, ενώ η νύφη Νταϊάνα φορούσε επίσης ένα τούλινο πέπλο 7,62 μέτρων, που έπεφτε πάνω από την ουρά του φορέματος – το πιο μακρύ πέπλο στη βασιλική ιστορία και σήμα κατατεθέν του νυφικού.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top