ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κέρκυρα: Το πρωτότυπο χειρόγραφο μελοποίησης του Εθνικού Ύμνου δημοσίως

Facebook
Twitter
Το πρωτότυπο χειρόγραφο της β’ μελοποίησης του “Ύμνου εις την Ελευθερίαν” του Νικολάου – Χαλικιόπουλου Μάντζαρου θα έχει τη δυνατότητα για πρώτη φορά στην ιστορία, να δει το ευρύ κοινό από τις 21 Μαΐου, ως το τέλος του χρόνου στην επετειακή έκθεση “Στην Ηχώ του Αγώνα”, που διοργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Το χειρόγραφο παρέδωσε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, στον Πρόεδρο της Πινακοθήκης, δηλώνοντας ότι ο Δήμος στέκεται για άλλη μια φορά αρωγός στο εγχείρημα ανάδειξης της συμβολής της Επτανησιακής λογιοσύνης στον μεγάλο Αγώνα του Ελληνισμού, για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Το πολυσέλιδο χειρόγραφο, το οποίο έχει  βγει από τον χώρο φύλαξης του στο παρελθόν μόνο για λόγους συντήρησης, αποτελεί πολύτιμο κειμήλιο το οποίο δωρίστηκε στον Δήμο Κερκυραίων το 1932 από τον τότε υπουργό Παιδείας Γεώργιο Παπανδρέου.

Όπως επισημαίνεται σε διδακτορική διατριβή του διδάκτορος Μουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, εκπαιδευτικού, Κωνσταντίνου Ζερβόπουλου, «πρόκειται για ένα ογκώδη χειρόγραφο τόμο, διαστάσεων 23Χ30 cm περίπου, πλαγίου σχήματος, δεμένο με σκληρό εξώφυλλο, με δερμάτινη καφετί πλάτη (με 6 χρυσέκτυπες διπλές λωρίδες), στο εξώφυλλο του οποίου, διαβάζεται (σε διπλωματική καταγραφή: “ΎΜΝΟΣ / Εις την Ελευθερίαν / Δ. Σολωμού / Νικόλαος Χ. Μάντζαρος / Κερκυραίος / Εμελοθέτησεν».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top