ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στη δουλειά με το λεωφορείο αντί με αυτοκίνητο – «Καίει» η τιμή της βενζίνης

Facebook
Twitter
Η 24χρονη Κωνσταντίνα περιγράφει εκφραστικά την αλλαγή στην καθημερινότητά της.

Το αυτοκίνητό της παραμένει παρκαρισμένο στη σκιά και η ίδια όπως λέει, χάνει χρόνο καθημερινά για να εξοικονομήσει χρήματα. Ξεκινάει νωρίτερα και πηγαίνει στη δουλειά με λεωφορείο, αφού το κόστος της βενζίνης έγινε και για εκείνη δυσβάσταχτο…

Η 24χρονη τα έβαλε κάτω και δεν άργησε να πάρει την απόφαση. Με την τιμή της απλής αμόλυβδης να αγγίζει τα 2,50 ευρώ το λίτρο στη Θεσσαλονίκη, έπρεπε είτε να δίνει κάθε μήνα 100 ευρώ για το πήγαινε – έλα στη δουλειά, είτε να βγάλει κάρτα για το λεωφορείο αξίας 25 ευρώ.

Με το λεωφορείο η ταλαιπωρία είναι μεγαλύτερη για την ίδια, αφού σπάνια βρίσκει θέση για να κάτσει, αλλά τα 75 ευρώ, που μένουν στην τσέπη της, δεν είναι λίγα.

Χρόνο χάνει και από τη δουλειά για το σπίτι καθώς χρειάζεται μία ώρα επιπλέον. Πλέον έχει μάθει απέξω τις ώρες που περνάει το λεωφορείο που την εξυπηρετεί και φροντίζει καθημερινά να είναι συνεπής…

Η 24χρονη ιδιωτική υπάλληλος είναι μία μόνο από τις περιπτώσεις ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αλλάξουν συνήθειες για λόγους οικονομίας. Οι τιμές στα καύσιμα ανηφορίζουν διαρκώς, με όλο και περισσότερους να σκέφτονται και να πράττουν πως η 24χρονη Κατερίνα, που το πρωί ξεκίνησε για τη δουλειά της.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top