ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη βουλή οι Μηχανικοί ΤΕ δημοσίων υπαλλήλων Αχαΐας

vouli mixanikoi axaias 873x432.jpg
Σε συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας, στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης θα συμετάσχουν τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Μηχανικών ΤΕ Δημοσίων Υπαλλήλων Αχαΐας που διοργανώνεται, μπροστά στη Βουλή και θ’ ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Πραγματοποιείται έπειτα από την ουσιαστική άρνηση της κυβέρνησης να συζητήσει και να διευθετήσει το θέμα του προβαδίσματος των υπαλλήλων της ΠΕ έναντι της ΤΕ κατηγορίας και του αποκλεισμού των υπαλλήλων της κατηγορίας από τη δυνατότητα συμμετοχής τους στην αξιολόγηση για τις θέσεις προϊσταμένων.

Ο κλάδος καταγγέλλει το υπουργείο για ατολμία και αδράνεια, με αποτέλεσμα οι νέοι Οργανισμοί Υπηρεσιών του Δημοσίου πλέον να αποκλείουν τους 53.000 υπαλλήλους ΤΕ από την δυνατότητα να συμμετέχουν στην αξιολόγηση για την επιλογή προϊσταμένων, στερώντας τις Υπηρεσίες από έμπειρα και ικανά στελέχη.
Επίσης, τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τις προσλήψεις, διότι μετά την κατάργηση του Τεχνολογικού Τομέα οι προβλεπόμενες στις προκηρύξεις προσλήψεων θέσεις ΤΕ Μηχανικών είναι πλέον ελάχιστες, σε σχέση με τις θέσεις ΠΕ Μηχανικών (προκήρυξη 13Κ) ή μηδενικές (προκήρυξη ΑΑΔΕ).

Ο κλάδος ζητά:
✓ Ενταξη σε μία ενιαία κατηγορία όλων των αποφοίτων σχολών Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα)
✓ Μη εφαρμογή του προβαδίσματος μεταξύ Πτυχιούχων ΤΕ στους Οργανισμούς των Υπηρεσιών και στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.
✓ Ενιαία μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη για όλους τους αποφοίτους της
Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
✓ Αναλογικές προσλήψεις ΠΕ και ΤΕ μηχανικών στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

You may also like

Comments are closed.