ΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Βουλή το ζήτημα με τα νέα λουκέτα σε τραπεζικά καταστήματα της χώρας

konstantopoulos1
Έγραψε η «Πολιτεία» για το νέο μπαράζ λουκέτων σε τραπεζικά καταστήματα, που βρίσκεται ενόψει. Και προ ημερών κατατέθηκε και σχετική ερώτηση στη Βουλή, με αφορμή -αυτή τη φορά- το επικείμενο κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, για το ζήτημα της παραμονής του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό.

Με την ερώτησή του ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε τα προβλήματα που δημιουργεί η στρατηγική απόφαση των τραπεζών να μειώσουν τα καταστήματά τους, η οποία οδηγεί σε μεγάλες ανισότητες και αδικίες, ιδίως σε βάρος των πιο μικρών πόλεων και χωριών της χώρας, όπου μάλιστα ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, αν όχι το μεγαλύτερο, δεν είναι εξοικειωμένο με τις ψηφιακές δεξιότητες.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ότι «όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή», κατά την εξαγορά του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας.

Με τα δεδομένα αυτά, ο βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών ενημέρωση σχετικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος και τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει το υπουργείο για να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι του Ξηρομέρου θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα στις τραπεζικές συναλλαγές τους εντός του Δήμου τους.

Και φυσικά το θέμα δεν αφορά μόνο στον Αστακό, αλλά και σε όλο και περισσότερες πόλεις σ’ όλη τη χώρα.

Οπότε θα έχει πράγματι ενδιαφέρον η απάντηση του υπουργού.

You may also like

Comments are closed.