ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στην Αίγυπτο ο πρωθυπουργός σήμερα – Συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας

Facebook
Twitter
Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός,Κυριάκος Μητσοτάκης, για σημαντικές διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της χώρας Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, καθώς και συναντήσεις με την ελληνική κοινότητα.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έρχεται σχεδόν έναν χρόνο μετά τη μερική συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου και θα τεθούν επί τάπητος οι ευρωτουρκικές σχέσεις.

Η συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είναι προγραμματισμένη για τις 12.00 το πρωί της Δευτέρας και μετά το πέρας αυτής θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 15:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου, Μουσταφά Μαντμπουλί, στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Στις 16:10 ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την κατοικία του Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια.

Στις 18:45 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο πρωθυπουργός ακολούθως θα επισκεφτεί το Εθνικό Μουσείο Αλεξανδρείας, τη Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας και το Ελληνικό Τετράγωνο Αλεξανδρείας όπου βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η ελληνική κοινότητα Αλεξάνδρειας, τα ελληνικά σχολεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top