ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ουρά για διακανονισμό οι καταναλωτές – Διπλάσιες οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης

λογαριασμούς του ρεύματος
Ατελείωτες οι ουρές με τους καταναλωτές να κρατούν υπέρογκους λογαριασμούς στο χέρι.

Προσπαθούν να πετύχουν έναν διακανονισμό θα πουν στην κάμερα του LIVE NEWS μετά το πρώτο σοκ που έζησαν όταν είδαν τα ποσά που ήρθαν για το ηλεκτρικό.

Ένας καταναλωτής τα μετράει τα ξαναμετράει στην κάμερα του LIVE NEWS και άκρη δεν βγάζει. Όπως λέει τα έξοδα είναι αδύνατον να πληρωθούν και περιμένει στην ουρά μπας και βγάλει άκρη

Οι λογαριασμοί ηλεκτροισόκ και για άλλον έναν καταναλωτή. Όπως θα πει ο λογαριασμός δεν δικαιολογείται από την κατανάλωση του που είναι μικρή.

Ο διακανονισμός είναι η τελευταία λύση που έχει για να μην ξεπαγιάσει και αυτή είναι η τέταρτη φορά που κάθεται στην ουρά. Τις προηγούμενες δύο, τα ραντεβού τελείωσαν και κόσμος ακόμα περίμενε από έξω.

Και υπάρχουν και χειρότερα. Τρεις φορές πάνω. Από 250 πήγε 800 ευρώ το ρεύμα. Και όσο η ώρα περνάει οι λογαριασμοί μεγαλώνουν.

Πιο τυχεροί οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που έχουν ειδικό τιμολόγιο αλλά και εδώ το ποσό διπλασιάζεται.

Οι λογαριασμοί είναι αδύνατον να πληρωθούν και η μόνη λύση που έχουν για να μην τους κόψουν το ρεύμα είναι να ζητήσουν να τους κάνουν δόσεις θα πουν κάτι που όμως σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα.

Οι μόνοι που τα καταφέρνουν είναι πια όσοι έχουν μηδενική κατανάλωση που και πάλι όμως δεν γλιτώνουν τα χαράτσια.

Σε απόγνωση και οι επαγγελματίες

Από 160 στα 549 ο λογαριασμός όπως θα δείξει στην κάμερα του LIVE NEWS ο γενικός γραμματέας Εμπόρων Θεσσαλονίκης Πάνος Καρασαββίδης.

Όπως λέει πλέον τα καταστήματα δουλεύουν μόνο για το ρεύμα.

Διπλάσιες οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης

Στον αυξημένο αριθμό των εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης στάθηκε μιλώντας ζωντανά στο LIVE NEWS ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι από τις αρχές Απριλίου έχουν εκδοθεί περίπου 26.000 εντολές, από τις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί μόλις το 25%, λόγω της απουσίας προσωπικού.

Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι είναι σχεδόν διπλάσιες οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

You may also like

Comments are closed.