ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στην «Πολιτεία» αυτή την Δευτέρα: «Πύρινος» Σεπτέμβρης περιμένει την Πάτρα!

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 23 08 21
Σε Ρίο και «Άγιο Ανδρέα» ετοιμάζονται για δραματική αύξηση κρουσμάτων

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ

Λάθη η Κυβέρνηση, αλλά εμβολιαστείτε,

είναι η μόνη απάντηση που μάς μένει

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΟΧΑΤΖΗΣ

Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός, υπάρχουν κι

άλλα νοσήματα που δεν «περιμένουν»

 

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 23 08 21Η πλατεία που θέλουν πίσω περίοικοι και

καταστηματάρχες στο κέντρο της Πάτρας

Μοιάζει σαν άπαντες να έχουμε συμβιβαστεί -εδώ και δεκαετίες- με την ιδέα ότι η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (η πρώην Όλγας) έχει οριστικά «χαθεί» απ’ τον κοινωνικό ιστό της πόλης. Παραδομένη σε «βαποράκια» και τοξικομανείς. Η κραυγή των περιοίκων και η εύλογη απορία για την στάση όλων των αρχών.

ΑΝΑΛΥΣΗ

Ο χειμώνας του «όποιον πάρει ο Χάρος»

ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ

Το ρεπορτάζ της «Πολιτείας» και

η επιβεβαίωση από Μητσοτάκη

Δεκατέσσερις μήνες μετά το ρεπορτάζ της «Πολιτείας» για την δυνατότητα άντλησης ενέργειας απ’ τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στο Ρίο-Αντίρριο, ο πρωθυπουργός, στην πρόσφατη συνέντευξη του αναφέρθηκε σ’ αυτή τη δυνατότητα, ως μελλοντική επιλογή.

Κι όμως, η Πάτρα της

αλληλεγγύης «φωνάζει»!

Συγκινητική η ανταπόκριση δεκάδων εθελοντών, ακόμα και ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, στις έρευνες για τον εντοπισμό του 78χρονου Γεράσιμου Δριμάλα. Η έκβαση δεν ήταν αίσια. Αλλά το μήνυμα που εκπέμπει η πόλη είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό. Μιλά στην «Πολιτεία» ο Χρήστος Ορτέντζιο.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 23 08 21ΝΩΠΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Πόσο απέχει η Αγυιά από

την πολύπαθη Καμπούλ;

Ούτε οι φωτιές, ούτε ο κορωνοϊός. Στα στενά γύρω απ’ την οδό Ευρώτα, στην Αγυιά, πρώτο θέμα συζήτησης των συνοίκων είναι οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Νωπές, άλλωστε, οι μνήμες απ’ τον αυτοσχέδιο καταυλισμό που έως τον Ιούλιο του 2009, «φιλοξενούσε» 4.000 μετανάστες.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

«Προσέχουμε το Δασύλλιο σαν τα μάτια μας», λέει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αθανασόπουλος, απαντώντας σ’ επικρίσεις που δέχθηκε προ ημερών η δημοτική αρχή.

ΗΛΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Η παραίτηση και ο νόμος του

να ξέρεις πότε ν’ αποχωρείς

Λίγες μέρες μετά την παραίτηση του απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο μιλά αποκλειστικά στην «Πολιτεία» για όλους και όλα. Για την περίοδο Δημαρά αλλά και για τους αξέχαστους φίλους του Νάσο Νασόπουλο και Τάκη Γκίκα.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 23 08 21Γιάννης Καλπούζος: Ραγιάς είναι εκείνος

που αφήνεται στο ρεύμα και δεν στοχάζεται

Μια αφοπλιστική, γεμάτη αλήθειες συνέντευξη μ’ έναν συγγραφέα που δεν στρογγυλεύει το λόγο του. Αφορμή το τελευταίο του βιβλίο «Ραγιάς, Μέρες και νύχτες του 1821» που παρουσιάστηκε προ ημερών στην Πάτρα. Ραγιαδισμός είναι κι η αισθητική ευτέλεια, λέει.

Η ΠΑΤΡΑ ΩΣ…ΠΑΡΙΣΙ

Αλλά μόνο στις βροχές… Η άμυνα της Δυτικής Ελλάδας στην απειλή ερημοποίησης της χώρας και οι πολυσυζητημένες προβλέψεις του ακαδημαϊκού Χρήστου Ζερεφού για την κλιματική κρίση.

ΟΘΩΝΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Δύσκολη εξίσωση ο ποδηλατόδρομος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ

Τα δάση μας δεν τα καίνε όσοι θέλουν να εγκαταστήσουν εκεί ανεμογεννήτριες, λέει ο Αχαιός πρώην υφυπουργός και διακεκριμένος νομικός. Και εξηγεί το γιατί.

 

   

 

   

 

 

   

 

 

 

        

You may also like

Comments are closed.