ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στην «Πολιτεία» που κυκλοφορεί την Δευτέρα: Εξαφανίσεις πολιτών ανησυχούν ΕΛ.ΑΣ. και ειδικούς

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 08 21 214946
Πυκνώνουν ανησυχητικά τα περιστατικά εξαφανίσεων πολιτών στην Πάτρα. Άνθρωποι που ως επί το πλείστον αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες, ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών τους και χάνονται για ώρες.

Τις περισσότερες φορές είτε επιστρέφουν, είτε εντοπίζονται από αστυνομικούς, ωστόσο τα περιστατικά ανησυχούν ειδικούς και ΕΛ.ΑΣ. Μόνο το Σάββατο τη νύχτα καταγράφτηκαν τρεις περιπτώσεις που έθεσαν σε συναγερμό το κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας και ακόμα μία την Κυριακή.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 08 21 214946

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Αρχής γενομένης από σήμερα, οπότε θα διεξαχθεί η συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ανοίγει ένας μεγάλος κύκλος πολιτικής αντιπαράθεσης με το βασικό ερώτημα να σχετίζεται με το χρόνο διενέργειας των εκλογών.

«Τέλος Φθινοπώρου, ή Άνοιξη» είναι τα δύο σενάρια που κυκλοφορούν σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.

 

ΠΑΤΡΑ

«Πρέσινγκ» της ΕΛ.ΑΣ.

στους μπράβους

Πυκνοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε καταστήματα αναψυχής στην Πάτρα για μπράβους. Η απόφαση να μην πλησιάσει κανείς χώρους διασκέδασης είναι ειλημμένη και ήδη το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε εξέλιξη.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 08 21 214946

ΑΡΑΞΟΣ

Χωρίς κλιματισμό

και «πλούσια»

βλάστηση

Το αεροδρόμιο του Αράξου ξέμεινε από κλιματισμό αλλά «πλούτισε» από χόρτα. Οι ελλείψεις διακρίνονται με την πρώτη ματιά και η ζέστη είναι αφόρητη για τους ταξιδιώτες.

 

Ενοίκια: Γκαρσονιέρες

με τιμές… ρετιρέ

Ξεπερνούν ακόμη και τα 500 ευρώ τα ενοίκια για γκαρσονιέρες στην Πάτρα. Η πόλη μαστίζεται από έλλειψη σπιτιών, επισημαίνουν οι μεσίτες. Η «επιδρομή» Ισραηλινών, Γάλλων, Γερμανών, αλλά και Ελλήνων επιχειρηματιών της Airbnb, μειώνει τη διαθεσιμότητα.

 

Η μετανάστευση

«κερδίζει» τις γεννήσεις

Ο πρόεδρος των Ελλήνων Ανέργων Πτυχιούχων Γιώργος Δημητριάδης προτείνει λύσεις για να αποτραπεί το μεταναστευτικό κύμα των νέων και να αντιμετωπιστεί η μείωση του πληθυσμού. «Άμεσα γενναία μέτρα στήριξης για απασχόληση, περίθαλψη, στέγη και φορολογικό σύστημα», λέει στην «Πολιτεία».

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 08 21 214946

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ

Ολοταχώς (και πάλι)

υποψήφιος στην Περιφέρεια

Υποψήφιος και πάλι με τον Νεκτάριο Φαρμάκη θα είναι ο Δημήτρης Μπαρμπούνης. Μιλά στην «Πολιτεία» και ξεκαθαρίζει πως πρώτος στόχος είναι η Περιφέρεια, αλλά και η διαρκής στήριξη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Γυναικοκτονίες: Υπήρχαν πάντα

αλλά έπαψαν να είναι «σκοτεινές»

Οι γυναικοκτονίες και τα εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας οφείλονται στον εγκλεισμό και την έντονη παθολογική τριβή. Υπήρχαν πάντα αλλά πλέον έγιναν φανερά και ορατά, λέει στην «Πολιτεία» ο ψυχολόγος Γ. Αθανασόπουλος.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Σε «μπουντρούμι» 109 παιδιά

με Eιδικές Aνάγκες

Απαράδεκτες είναι οι συνθήκες μάθησης για τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αχαΐας. Φωτορεπορτάζ της «Πολιτείας» από τους χώρους όπου αναδεικνύεται το μείζον πρόβλημα. Τι ζητούν οι γονείς και ποια λύση προτείνεται…

 

«Πέταξε» η επένδυση για

τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μεταξύ των τεσσάρων πιθανών προορισμών στην Ελλάδα ήταν και η Πάτρα για την εταιρεία που θα επένδυε στην πλήρη παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όμως η επένδυση χάθηκε και «πάει» στο Τέτοβο.

 

I.G.G.

Στο Προεδρείο

ο Νίκος Τζανάκος

Ο Νίκος Τζανάκος είναι ο πρώτος Έλληνας που εξελέγη στο Προεδρείο της Παγκόσμιας Αθλητικής Οργάνωσης Διεθνών παιδικών Αγώνων. Ψηφίστηκε από 31 χώρες.

 

You may also like

Comments are closed.

409 patra ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή Πελετίδη: Ζητά ακύρωση της δημοπρασίας για το πρώην “409”, από τον Πρωθυπουργό

O Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε σήμερα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επιστολή για το 409 πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο της Πάτρας. ...