Στην «Πολιτεία» που κυκλοφορεί: Η ιλαρά φέρνει (πάλι) στο προσκήνιο τους εμβολιασμούς

Facebook
Twitter
Διδακτορική διατριβή που κατατέθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών διαπιστώνει πως το ποσοστό των γονέων που είναι διστακτικοί στον εμβολιασμό είναι μεν μικρό αλλά όχι αμελητέο.

Η συζήτηση για τον εμβολιασμό ανοίγει ξανά μετά την πανδημία, δεδομένου ότι το κύμα έξαρσης της ιλαράς προβληματίζει κυρίως όσον αφορά στην μεγάλη μεταδοτικότητα της νόσου. Η επιμονή των παιδιάτρων, αποτελεί ποσοστιαία τον ισχυρότερο μοχλό πίεσης των γονέων προκειμένου να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 02 18 210402ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΝ ΝΕΚΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

«Μαχαιριά» για τους γονείς η αυτοκτονία του παιδιού τους

Δεν υπάρχει πιο σκληρό συναίσθημα από εκείνο που νιώθεις όταν βρίσκεις νεκρό το παιδί σου. Η συγκλονιστική υπόθεση της αυτοκτονίας 22χρονης φοιτήτριας του Μαθηματικού σοκάρει την κοινωνία και προκαλεί προβληματισμό σχετικά με τις ευαισθησίες των νέων ανθρώπων.

ΑΑΔΕ

Τέλειωσε η φυσική παρουσία στα Ταμεία

Αλλάζουν όλα μετά τις νέες εφαρμογές της ΑΑΔΕ για τις πληρωμές. Η επανάσταση του διαδικτύου και οι πληρωμές εξ αποστάσεως οδηγούν με «ταχύτητα» τα δεδομένα και διαγράφουν μια και καλή το παρελθόν με τις «ουρές» στα Ταμεία.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 02 18 210402ΠΑΤΡΑ

Συστηματική οπλοφορία

από γνωστούς της νύχτας

Συλλαμβάνονται διαρκώς με όπλα αλλά η Νομοθεσία δεν επιτρέπει ποινική αντιμετώπιση τέτοια ώστε να το ξανασκεφτούν. Ο λόγος για γνωστά πρόσωπα με ποινικό παρελθόν που κυκλοφορούν οπλισμένοι με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των πολιτών στην Πάτρα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση γνωστού στις Αρχές που πήγε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού για να δώσει «παρών» οπλοφορώντας…

Το χαλάζι «ξεπάστρεψε» 5.000 αυτοκίνητα

Ζημιές σε «μάντρες» ΙΧ, ενώ από την χαλαζόπτωση της περασμένης Κυριακής και της Δευτέρας στην Πάτρα, έσπασαν μέχρι και ηλιακοί θερμοσίφωνες στις ταράτσες σπιτιών.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 02 18 210402Η κάθοδος των αγροτών

και τα «μπλόκα» της Αστυνομίας

Στην αρνητική απάντηση Χρυσοχοΐδη σχετικά με την απόφαση καθόδου των αγροτών στην Αθήνα με τρακτέρ, εστιάζεται πλέον η επόμενη φάση της κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων. Πώς θα κινηθούν οι αγρότες και μέγα ζητούμενο τα «μπλόκα» που θα στήσει η Αστυνομία.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ

Νέος ρόλος για την

Περιφερειακή διακυβέρνηση

Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης μιλάει στην «Πολιτεία» για τις νέες του αρμοδιότητες και για την Περιφερειακή διακυβέρνηση. «Οι πολίτες περιμένουν μία ολική αλλαγή για τον τόπο μας».

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Τα αυθαίρετα της απληστίας

και τα 260 της Αχαΐας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξηγεί γιατί τα αυθαίρετα που χτίζονται σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα που έγιναν για τις ανάγκες των προσφύγων ή μετά τον Εμφύλιο. Στην Αχαΐα έχουν καταγραφεί 260, αλλά είναι βέβαιο πως είναι περισσότερα.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top