ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στην «Πολιτεία» που κυκλοφορεί: «Μύρισε» καρναβάλι στα ξενοδοχεία

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 12 18 224238
Πρωτοφανής η κίνηση που καταγράφεται στα ξενοδοχεία της Πάτρας για την Καρναβαλική περίοδο και ιδιαίτερα για το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς. Οι κρατήσεις δωματίων έχουν ξεκινήσει από τα τέλη Νοεμβρίου και συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Μέχρι σήμερα οι κρατήσεις για τη συγκεκριμένη περίοδο φθάνουν στο 20% , ποσοστό που παρατηρείται για πρώτη φορά. Ποιο είναι το στοίχημα της πόλης.

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ

Η τύχη των χρηστών των «σπασμένων» καναλιών

Οι 1950 χρήστες των πειρατικών συνδρομών που τους πουλούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξιχνίασε η Ασφάλεια Πατρών έχουν ήδη ταυτοποιηθεί από τις Αρχές. Ποια θα είναι η τύχη τους; Θα την αποφασίσουν οι Δικαστικές Αρχές. Πάντως οι συνδρομητικές εταιρείες έχουν αρχίσει να κινούνται για την ανάκτηση των διαφυγόντων κερδών τους.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 12 18 224238ΑΠΑΤΕΣ

Μηνύματα για…

επιστροφές φόρων

Γέμισαν τα κινητά των Πατρινών με ψεύτικα μηνύματα περί δήθεν επιστροφής φόρων. ΠΡΟΣΟΧΗ, είναι απάτη.

ΜΑΡΙΝΑ

Σαν να μην

πέρασε

μία μέρα

Η πραγματικότητα για τη Μαρίνα της Πάτρας μετά τις καταστροφές του 2021 επαληθεύει το πιο απαισιόδοξο σενάριο. Η κατάσταση παραμένει ακριβώς ίδια ένα χρόνο μετά. Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το τότε και το σήμερα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Καταστροφή και ζημιές που θυμίζουν την περυσινή θεομηνία. Κυριαρχούν οι εικόνες από τις διαλυμένες εξέδρες.

Η κινούμενη άμμος

της Δυτικής Αχαΐας

Σε κινούμενη άμμο παραπέμπει το Δημοτικό τοπίο στη Δυτική Αχαΐα. Αποχωρήσεις, προσχωρήσεις, αλλά και συζητήσεις που δεν έγιναν και δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 12 18 224238ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

Η προσέγγιση των νέων

αγορών λειτουργεί

Και οι στόχοι για την ανάδειξη γαστρονομικού και θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και η ψηφιοποίηση όλων των μνημείων της Περιφέρειας από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νίκο Κοροβέση. Συνέντευξη στην «Πολιτεία».

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΤΣΙΝΗ

Το μωρό που σώθηκε

στη σφαγή των Καλαβρύτων

Το σπίτι της ήταν το μόνο που δεν κάηκε, αφού οι ναζί σεβάστηκαν το γεγονός πως μόλις είχε γεννηθεί. Σκότωσαν τον πατέρα της και πήρε το όνομά του. Η συγκλονιστική αφήγηση στην «Πολιτεία».

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 12 18 224238Ο Εμπορικός

ως «δούρειος Ίππος»

Ο Εμπορικός Σύλλογος πήρε χρήματα αλλά έκανε ανάθεση σε ιδιώτη. «Πέρασε» η απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά προκάλεσε προστριβές αφού στα ταμεία δεν θα μείνει ευρώ.

 

 

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Από το «καλάθι»

στο food pass

Με ένα σχεδόν οριζόντιο μέτρο εξάμηνης επιδότησης των αγορών για τους καταναλωτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε την ατζέντα. Όλα όσα προβλέπονται, ενώ στο «καλάθι» της επιδότησης μπαίνουν και οι Λαϊκές Αγορές.

Το Πανεπιστήμιο επιτιμοποιεί

τέσσερις προσωπικότητες

Το Πανεπιστήμιο Πατρών παραμένει στο δρόμο της εξωστρέφειας όχι μόνο με το έργο του αλλά και με επιτιμοποιήσεις προσωπικοτήτων διεθνούς εμβέλειας. Για το 2023 ανακηρύσσονται επίτιμοι διδάκτορες οι Αλβέρτος Μπουρλά, Γιώργος Λάνθιμος, Ανδρέας Τζάκης και Σταύρος Δήμας.

 

You may also like

Comments are closed.