ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στην Τρίπολη ο Μητσοτάκης -Προεκλογικές περιοδείες με βάση το… μοντέλο που δοκιμάστηκε στην Αχαϊα

Facebook
Twitter
Με το…μοντέλο της Αχαΐας να αποτελεί τη σταθερά στην προεκλογική στρατηγική της κυβερνητικής παράταξης, ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί σήμερα μία ακόμα περιοδεία στην περιφέρεια.

Επόμενος σταθμός είναι η Τρίπολη, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από ομάδα υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Πελοποννήσου, με την παρουσία του στην αρκαδική πρωτεύουσα να περιλαμβάνει, επίσης, συναντήσεις με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς, αλλά και μία ακόμα ομιλία, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να επαναφέρει, με ένταση, τα διλήμματα της εθνικής κάλπης του 2023, όπως αυτά έρχονται στο προσκήνιο σε κάθε επίσκεψη σε Αττική και περιφέρεια.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικά στελέχη κρατούν σταθερή την πυξίδα ολοκλήρωσης της τετραετίας, με τις όποιες πολιτικές εξελίξεις να τοποθετούνται χρονικά για την Άνοιξη και τον εκπεφρασμένο στόχο της αυτοδυναμίας για την οδό Πειραιώς να παραμένει στο κέντρο της στρατηγικής.

“Οι εκλογές είπαμε, από την πρώτη στιγμή, στο τέλος της τετραετίας, όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας. Έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση που δε θα βγάλει κυβέρνηση από την πρώτη εκλογική κάλπη, εξαιτίας της σκοπιμότητας, της μεθόδευσης του ΣΥΡΙΖΑ να θεσμοθετήσει αυτή τη νάρκη της απλής αναλογικής στη σταθερότητα και στην κυβερνησιμότητα της χώρας. Με αυτά τα δεδομένα, νομίζω ότι από την Άνοιξη και μετά κανείς μπορεί να περιμένει τις εκλογικές διαδικασίες. Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή καθαρά, με ειλικρίνεια, ότι θα διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, για να συγκροτήσουμε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί γρήγορα, έγκαιρα και ουσιαστικά να παίρνει αποφάσεις. Νομίζω καταλαβαίνει κανείς ότι η εθνική αυτή κάλπη, που θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε ότι ενδεχομένως από την Άνοιξη και μετά είναι πιθανό να  έχουμε αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις”, σημείωσε (ΣΚΑΪ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε κάθε περίπτωση και με τη σεναριολογία περί ενός εκλογικού αιφνιδιασμού τους δύο πρώτους μήνες της νέας χρονιάς να…έχει καεί, από το κυβερνητικό επιτελείο εκπέμπουν το σήμα της συνεχούς παραγωγής έργου. “Έχουμε μπροστά μας να νομοθετήσουμε ένα ακόμα κύμα μεταρρυθμίσεων, ενώ στην πρώτη γραμμή βρίσκεται και η ατζέντα του Ταμείου Ανάκαμψης. Στον ορίζοντά μας υπάρχουν και άλλα δεδομένα. Είναι η αύξηση στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου. Είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους. Είναι η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό. Είναι και τα μεγάλα έργα υποδομών, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα. Και σε αυτά εστιάζουμε”, σχολιάζουν στελέχη, με τα διλήμματα της διπλής κάλπης του 2023 να κρατούν το τέμπο των δημόσιων αναφορών του πρωθυπουργού. “Καθώς ο χρόνος θα απλώνεται, τα διλήμματα και τα ερωτήματα επάνω στα οποία θα κληθεί να τοποθετηθεί η κοινωνία θα γίνονται όλο και πιο σαφή. Το όλο πλαίσιο, μάλιστα, σχηματοποιείται σε μία αναμέτρηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Και για πρώτη φορά μετά το 1993, θα αναμετρηθεί ένας νυν πρωθυπουργός με έναν πρώην. Οι πολίτες, λοιπόν, έχουν να συγκρίνουν. Να συγκρίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα πεπραγμένα της κυβέρνησής μας σε ένα περιβάλλον απανωτών διεθνών κρίσεων, με αυτά της κυβέρνησης Τσίπρα. Και η κοινωνία γνωρίζει τι έπραξε ο κ. Τσίπρας την τετραετία που κυβέρνησε”, επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top