ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στις 22 Νοεμβρίου η μυθιστορηματική επάνοδος του Κώστα Λογαρά

Facebook
Twitter
Μετά το μυθιστόρημα «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο», που τιμήθηκε με το The Athens Prize for Literarure, ο πατρινός συγγραφέας και εκπαιδευτικός Κώστας Λογαράς επανέρχεται με νέο μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Τίτλος, «Όταν βγήκε απ’ τη σκιά». Το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Λογαρά θα είναι έτοιμο στις 22 Νοεμβρίου και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απ’ τους βιβλιόφιλους όλης της χώρας και, φυσικά, απ’ τους πολυάριθμους αναγνώστες του στην Πάτρα.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

«Η πολύχρονη, γεμάτη συγκρούσεις συμβίωση με τους ήρωές μου και τον κόσμο τους έφτασε στο τέλος της. Τώρα αρχίζει η αγωνία για την συνάντηση τους με τον αναγνώστη. Που εύχομαι να εξελιχθεί σε μια γόνιμη συνομιλία μαζί τους», αναφέρει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Όσον αφορά την υπόθεση -και θεματολογία- του νέου μυθιστορήματος, ο Κώστας Λογαράς δίνει μια πρώτη ιδέα, όπως έχει διατυπωθεί στο οπισθόφυλλο του νέου βιβλίου του:

«Ο αρχιτέκτων -μηχανικός Ερρίκος Μαλτέζος, υπεύθυνος μιας ομάδας για τη διάνοιξη δρόμων στην ορεινή Μακεδονία, θα γνωρίσει τη Μαρυλλίδα στο απομακρυσμένο Αλτινό και θα γοητευτεί από τον ανεπιτήδευτο χαρακτήρα της. Ερωτευμένη κι εκείνη, θα τον ακολουθήσει στην πόλη Ληθώ της Πελοποννήσου, τον τόπο καταγωγής του. Χαρακτηριστική μορφή της μεταπολιτευτικής περιόδου ο Μαλτέζος, θα αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα, θα ικανοποιήσει ‘συγγραφικές’ φιλοδοξίες και θα εμπλακεί στην πολιτική ζωή, υποστηρίζοντας, θεωρητικά τουλάχιστον, προοδευτικές πεποιθήσεις και ιδέες».

Η ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Και ο Κώστας Λογαράς συνεχίζει: «Η αφήγηση καταγράφει την ακόρεστη δίψα του για αναγνώριση και δόξα. Παράλληλα, παρακολουθεί τη δυσκολία της Μαρυλλίδας να προσαρμοστεί στο ασφυκτικό περιβάλλον του νότου και να κατανοήσει μια αντίληψη ζωής που είναι έξω από την αρχέγονη δική της. Ο Ερρίκος πετυχαίνει να διαβρώσει την αυθεντικότητα της Μαρυλλίδας και να της επιβάλει την εξουσία του Λόγου. Στο μυθιστόρημα αντιπαρατίθενται δύο κόσμοι: η αλαζονεία της γνώσης και η γήινη οπτική μιας φυσικής οντότητας. Η Μαρυλλίδα θα παλέψει να βρει τον εαυτό της χάρη στην αμετάβλητη σχέση της με τη γη, τη φύση, το χώμα. Ο Ερρίκος όμως είναι αμφίβολο αν τελικά θα διασωθεί από τον δικό του άγονο κόσμο».

Στα 71 του χρόνια σήμερα ο Κώστας Λογαράς εξακολουθεί να εκπλήσσει με την πρωτοτυπία της θεματολογίας του και να «μεταφράζει» τον κόσμο της μυθιστορίας στην καθημερινή πραγματικότητα, «φωτίζοντας» ήθη της εποχής μας με τη διεισδυτική του ματιά.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top