ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στο «156» των πλουσιότερων Αυστραλών ο Κώστας Μακρής

Facebook
Twitter
Η παράδοση, φυσικά, δεν σπάει… Ο Κώστας Μακρής, ο άλλοτε μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, παραμένει στη λίστα των πιο πλούσιων Αυστραλών και μεταξύ των 11 πλουσιότερων Ελλήνων ομογενών της μακρινής ηπείρου.

Με περιουσία 835 εκατομμυρίων δολαρίων ο Κώστας Μακρής και η οικογένεια του βρίσκονται στη θέση «156» των 250 πλουσιότερων Αυστραλών, με βάση τη λίστα που κάθε χρόνο τέτοια εποχή καταρτίζει η μεγάλη εθνική αυστραλιανή εφημερίδα «The Australian».

Ο Κώστας Μακρής παραμένει πρόεδρος του «Μακρής Γκρούπ» και «παρ’ ότι τα τελευταία χρόνια έχει σταδιακά προχωρήσει σε πώληση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του, εξακολουθεί να είναι ο ιδιοκτήτης σημαντικών ακινήτων στην Χρυσή Ακτή και εμπορικών κέντρων στην Αδελαϊδα και στην Μελβούρνη», όπως γράφει η μεγάλη αυστραλιανή εφημερίδα.

Η «Πολιτεία» θυμίζει ότι ο Κώστας Μακρής φέτος γίνεται 79 ετών. Μετανάστευε στην Αυστραλία το 1963 (η καταγωγή του είναι απ’ την Αργολίδα) και αρχικά δούλεψε εργάτης σε χυτήρια. Αργότερα ασχολήθηκε με την αγοραπωλησία ακινήτων αγοράζοντας τα σε χαμηλή τιμή και αξιοποιώντας τα, τα πουλούσε σε μεγαλύτερη, κάνοντας μεγάλη περιουσία. Είναι ο πρώτος Έλληνας δισεκατομμυριούχος στην ιστορία της Αυστραλίας.

Ο Κώστας Μακρής το 2005 σε μια από τις επιχειρηματικές κινήσεις τους αποφάσισε να αγοράσει την Παναχαϊκή, η οποία βρισκόταν στην Β’ Εθνική κατηγορία, στην τιμή των 900.000 ευρώ. Στις 4 Μαΐου 2009 ο Κώστας Μακρής παραχώρησε το πλειοψηφικό πακέτο στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, αποχωρώντας από τα διοικητικά της ομάδας, απογοητευμένος και πικραμένος. Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2021, είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Match»: «Απ’ όσα γνωρίζω κανένας πρόεδρος που ήταν στην Παναχαϊκή δεν έβαλε όσα χρήματα έδωσα εγώ και ήταν της τάξεως των 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Με κυνήγησε όλη η Πάτρα, αφού κανένας δεν ήθελε όχι μόνο το καλό της ομάδας, αλλά ούτε και το δικό μου».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top