ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Μαζί “στο κάδρο” Μάνος – Δήμητρα; Aντιμέτωπη με άλλα δύο κακουργήματα η Πισπιρίγκου!

manos roula 2
Σήμερα ή το πολύ αύριο αναμένεται η άσκηση πιθανών νέων διώξεων από τους Εισαγγελείς Αθηνών στους οποίους έχουν αποσταλεί οι φάκελοι για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίεςμετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρηα για τον τρόπο του θανάτου των δύο κοριτσιών.
Του Κων/νου Φλαμή

Όπως όλα δείχνουν, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και θα κληθεί, με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης, να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Ο φάκελος με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρηα, που αποδίδει τον θάνατο των δύο παιδιών σε ασφυξία και οι καταθέσεις των δεκάδων μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των δύο εισαγγελικών λειτουργών, που έχουν την εποπτεία της έρευνας για την συγκεκριμένη υπόθεση. Από την πλευρά της βέβαια η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει αθώα ενώ τεχνικοί της σύμβουλοι προσπαθούν να ανατρέψουν το πόρισμα των έμπειρων ιατροδικαστών.

Στα νομικά «όπλα» της Πισπιρίγκου και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις Τσάκωνα και Τσιόλα που απέδιδαν τους θανάτους σε παθολογικά αίτια. Οι δύο εισαγγελείς, Αντώνης Ελευθεριάνοςκαι Απόστολος Ανδρέου, αφού μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας για το θρίλερ της Πάτρας και αξιολογήσουν το αποδεικτικό υλικό, θα αποφασίσουν και τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Όλα δείχνουν πως οι εισαγγελείςείναι έτοιμοι να αποστείλουν κλήσεις για εξηγήσεις σε υπόπτους ή σε ύποπτο/η και για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας.

Με βάση τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου, θα μπορέσουν να δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.Και όπως όλα δείχνουν, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των δύο κοριτσιών που κρατείται ήδη για την ανθρωποκτονία της μεγάλης της κόρης Τζωρτζίνας, θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και θα κληθεί, με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης, να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της. Να σημειωθεί πως η κλήση για τη Ρούλα Πισπιρίγκου θα ορίζει μεν να εμφανιστεί εντός των επόμενων ημερών, ωστόσο θα της δοθεί προθεσμία, καθώς ο όγκος της δικογραφίας είναι τεράστιος.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑ

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται και η τοποθέτηση του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος παραμένει στην Αθήνα και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δικηγόρο του Κώστα Καράμπελα. Δεν αποκλείεται ο Μάνος Δασκαλάκης να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση κυρίως για τον θάνατο της Ίριδας μια και όπως είναι γνωστό είχε φύγει από το σπίτι, όμως έμενε κοντά και κατάφερε να φθάσει στην οδό Μπιζανίου 27 λίγα λεπτά πριν το ασθενοφόρο. «Στο κάδρο» φυσικά μπαίνει και η Δήμητρα Πισπιρίγκου αφού ήταν παρούσα στον ίδιο θάνατο. Πάντως όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρξει κακουργηματική δίωξη σε άλλο πρόσωπο πλην της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ίσως μόνο διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος.


Από την έντυπη έκδοση

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 27 06 22

You may also like

Comments are closed.