ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο “κόκκινο” η ζήτηση για εργασία στα νησιά – Πατρινοί φεύγουν για σεζόν

mykonos estiasi

Μπορεί η καλοκαιρινή σεζόν να έχει ξεκινήσει ουσιαστικά για τα top τουριστικά μέρη της χώρας, όμως η ζήτηση για εργασία από τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα εστίασης και γενικότερα από τον επισιτιστικό κλάδο, δεν έχει πάψει αφού οι θέσεις δεν έχουν καλυφθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα ποσοστό εργαζομένων στον χώρο της εστίασης στην Πάτρα που αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να πάνε για σεζόν σε κάποιο νησί, μπόρεσαν και βρήκαν δουλειά και μάλιστα με ευκολία.

Οι περισσότεροι από τους Πατρινούς που έχουν ήδη φύγει για σεζόν έχουν βρει δουλειά σε κοντινά νησιά στη Ζάκυνθο, στη Κεφαλονιά και στην Ιθάκη, αλλά και στην Κέρκυρα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που προτίμησαν το φετινό καλοκαίρι να πάνε για εργασία στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, στην Πάρο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων που φέτος αναμένεται να βουλιάξουν από τον κόσμο.

Στη Κεφαλονιά ήδη η άνοδος της τουριστικής κίνησης είναι αισθητή μέσα από τα κρουαζιερόπλοια που φτάνουν κατά διαστήματα και τα οποία μένουν για ώρες, δίνοντας ζωή στην αγορά του Αργοστολίου και των άλλων σημείων του νησιού.

Μεγάλη όμως κινητικότητα παρατηρείται και στη Ζάκυνθο όπου οι Άγγλοι έχουν κάνει ήδη εμφάνιση τους, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα και από τις άλλες αγορές. Αρκετά καλά αναμένεται να πάει και αυτό το καλοκαίρι η Μεσσηνία σε διάφορες μορφές τουρισμού, ενώ και η Λακωνία φαίνεται ότι αύξηση της επισκεψιμότητας κυρίως μέσω του θαλάσσιου τουρισμού.

Πάντως η μεγάλη ζήτηση για εργασία που υπάρχει στα νησιά έχει δημιουργήσει πρόβλημα στα καταστήματα εστίασης της Πάτρας, της Αχαϊας, αλλά και γενικότερα στον επισιτιστικό κλάδο της περιοχής αφού ψάχνουν άτομα να εργαστούν και βρίσκουν μετά από αρκετή δυσκολία

You may also like

Comments are closed.