ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στο Λιθογραφείο τον Δεκέμβριο “Το Νούμερο 31328” του Ηλία Βενέζη

Facebook
Twitter

Το θέατρο «Λιθογραφείον» στην οδό Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων συμπληρώνει 22 χρόνια θεατρικής παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης της Πάτρας και πριν λίγες μέρες, το βράδυ της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου 2022, ο ηθοποιός Φάνης Δίπλας και οι συνεργάτες του παρουσίασαν το πρόγραμμα παραστάσεων της νέας περιόδου 2022-2023 με τον «Καλιγούλα» σε σκηνοθεσία του Λιθουανού δημιουργού Τσέζαρις Γκραουζίνις που είχε ανέβει και τον περασμένο Μάιο με επιτυχία, να επιστρέφει τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στο Λιθογραφείο. Πρόκειται για μία κωμική περφόρμανς όπου παίζουν ο Φάνης Δίπλας, η Ελένη Γεωργακοπούλου, ο Αλέξανδρος Κουκιάς και ο Αλέξανδρος Τσίτσος. Είναι μία θεατρική παραγωγή της ομάδας Βιομηχανική που επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σίγουρα η παράσταση που ανακοινώθηκε και προξένησε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η θεατρική μεταφορά του συγκλονιστικού βιβλίου – ντοκουμέντου του Ηλία Βενέζη «Το Νούμερο 31328» όπου ο ίδιος ο συγγραφέας περιγράφει πως μαζί με άλλους 3.000 Αιβαλιώτες αιχμαλωτίστηκαν στα απάνθρωπα τάγματα εργασίας των Οθωμανών και τις εμπειρίες που έζησαν εκεί για πάνω από ένα χρόνο μετά τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής. Τη θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Πατρινός ηθοποιός Χρήστος Στρέπκος που τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σταθερά στις παραστάσεις του σχήματος Άρμα Θέσπιδος.

Στην παράσταση που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Δεκέμβριο και τα σκηνικά κοστούμια έχει αναλάβει ο Σκωτσέζος Κέννυ Μακλέλαν, θα παίξουν οι Αλέξανδρος Τσίτσος, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Αλέξανδρος Κουκιάς και ο Θάνος Δημόπουλος. Τη μουσική υπογράφει ο Σπήλιος Καστάνης.

Η παράσταση θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και φυσικά συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της επετείου των εκατό χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Το βιβλίο «Το Νούμερο 31328» που ήταν το πρώτο του Ηλία Βενέζη (1904-1973) το είχε αφιερώσει ο συγγραφέας στη μητέρα του «και σε όλες τις τυραννισμένες μητέρες του κόσμου».

sszsfprqqn632c7e3bbcaa8
kcnwfbafki632c7e5f64f04
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top