ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών Αρχών οι προσφορές της Black Friday

Facebook
Twitter

Σχεδόν το σύνολο τουλιανεμπορίου μπαίνει από σήμερα στη μάχη της Black Friday, που ξεκίνησε ως μία μέρα προσφορών, έγινε τριήμερο και για ορισμένες αλυσίδες έχει φθάσει σε διάρκεια τον μήνα!

Χαρακτηριστικό πάντως της φετινής «σεζόν» είναι ότι απουσιάζουν οι πολύ μεγάλες προσφορές. Για κάποιους αυτό ίσως είναι αποτέλεσμα της νέας νομοθεσίας με την οποία το υπ. Ανάπτυξης έχει βάλει φρένο στις πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές φροντίζοντας ήδη απ’ το καλοκαίρι να μοιράσει τσουχτερά πρόστιμα προς παραδειγματισμό.

Και απ’ ότι φαίνεται το μάθημα ελήφθη με δεδομένο πως οι περισσότερες προσφορές αφορούν ένα μικρό ποσό μείωσης τιμής. Υπενθυμίζεται πως με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η τιμή αναφοράς που μπορεί να κάνει μία επιχείρηση όταν κάνει προσφορά πρέπει να είναι η χαμηλότερη δυνατή που ίσχυε τις προηγούμενες 30 ημέρες.

Κάτι που ουσιαστικά έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα κάποιων «πονηρών» να αυξάνουν λίγες μέρες πριν τις προσφορές και τις εκπτώσεις τις αρχικές τιμές, ώστε αργότερα να εμφανίζουν εντυπωσιακά ποσοστά μειώσεων!

Επίσης δεν μπορεί να διαφημίζεται «προσφορά» που δεν έχει απόθεμα ώστε να λειτουργεί ως «κράχτης» καθώς επίσης δεν μπορεί να διαφημίζεται από την επιχείρηση το ανώτερο ποσοστό έκπτωσης που μπορεί να κάνει σε ένα προϊόν όταν ολα τα υπόλοιπα έχουν χαμηλότερα ποσοστά (πχ «προσφορές έως 50%»).

«Θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος των επιχειρήσεων. Ήδη η ΔΙΜΕΑ έχει προχωρήσει σε τιμοληψίες χιλιάδων προϊόντων το προηγούμενο διάστημα, οπότε υπάρχει μία τεράστια βάση προς έλεγχο επί των προσφορών που θα εμφανιστούν», σημείωσε ο υπ. Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ενημέρωση των επαγγελματιών που διοργάνωσαν από κοινού ΕΒΕΑ, ΣΕΒ και Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. «Εάν διαπιστωθούν περιστατικά παραπλάνησης των καταναλωτών να είστε βέβαιοι ότι θα επιβληθούν και τα αντίστοιχα πρόστιμα», έσπευσε να προσθέσει ο υπουργός.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top