ΠΟΛΙΤΕΙΑLIFESTYLE

«Στο πόδι» η ΕΛ.ΑΣ.: Η εμφάνιση του τράπερ Light σε κλαμπ της Πάτρας έθεσε την αστυνομία σε ετοιμότητα

LIGHT

Του Νίκου Σύφαντου

Πολλά είχε να αντιμετωπίσει η Αστυνομία στην Πάτρα, η εμφάνιση του καλλιτέχνη Light της έλειπε.

Την Παρασκευή το βράδυ ο γνωστός τράπερ που πρωταγωνίστησε στα επεισόδια που εξελίχτηκαν κατά τη διάρκεια των βραβείων MAD VMA 2022 και σοκάρισαν το Πανελλήνιο, βρέθηκε στην Πάτρα.

Υπενθυμίζεται πως εμπλεκόμενοι ήταν μεταξύ άλλων ο SNIK, ο Light, ο Τρανός και αρκετοί ακόμα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στις μπροστινές κερκίδες σκηνής σημειώθηκαν επεισόδια και τσακωμοί μεταξύ των τράπερ και των συνοδών τους.

Η εμφάνισή τουLight έγινε σε κατάστημα διασκέδασης στην παραλιακή του Ρίου και λόγω των όσων είχαν προηγηθεί η Αστυνομία έλαβε (μόνο για τον Light) αυξημένα μέτρα τάξης στην ευρύτερη περιοχή του Ρίου.

Ομάδα ΟΠΚΕ, αλλά και περιπολικά βρίσκονταν όλη τη νύχτα σε πλήρη ετοιμότητα, υπό τον κίνδυνο να δημιουργηθούν επεισόδια. Ευτυχώς δεν υπήρξαν παρατράγουδα και η εμφάνισή του έληξε χωρίς προβλήματα.

Όμως οι φόβοι των επιτελών της Αστυνομίας ήσαν δικαιολογημένοι, όχι μόνο γιατί είχαν προηγηθεί τα επεισόδια στο taekwodo, αλλά και γιατί δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που βγήκαν μαχαίρια και σημειώθηκαν τραυματισμοί στη διάρκεια της εμφάνισης άλλου τράπερ σε κατάστημα διασκέδασης στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2021  σημειώθηκε άγριο επεισόδιο σε ένα από τα πιο γνωστά κλαμπ της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Οι ζημιές από την συμπλοκή ήταν εκτεταμένες.  Μάλιστα η συμπλοκή ήταν  τόσο μεγάλη και σοβαρή όπου στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας για να μπορέσει να ελεγχθεί η κατάσταση. Στα επεισόδια συμμετείχαν αρκετά άτομα (πάνω από 40 η κάθε ομάδα) και τα πράγματα είναι σίγουρο ότι θα γίνονταν χειρότερα αν δεν υπήρχε παρέμβαση από την αστυνομία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η παρέα του γνωστού τράπερ Toquel που εμφανιζόταν στο κλαμπ, συνεπλάκη με θαμώνες του μαγαζιού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι κάποιος έβγαλε και προέταξε αιχμηρό αντικείμενο, ενώ οι εμπλεκόμενοι πιάστηκαν στα χέρια, τραυματίζοντας ο ένας τον άλλον. Mάλιστατο σημείο που έγινε η συμπλοκή γέμισε με αίματα και σπασμένα ποτήρια.

Έτσι λοιπόν αυτή τη φορά οι αξιωματικοί της Αστυνομίας είχαν λάβει τα μέτρα τους. Ομάδες αστυνομικών είχαν ακροβολιστεί σε διάφορα σημεία του Ρίου παρακολουθώντας διακριτικά το κατάστημα προκειμένου να επέμβουν στην περίπτωση που εκδηλωνόταν το παραμικρό επεισόδιο.

Μοναδικός σκοπός ήταν, με την εμφάνιση της Αστυνομίας να αποτραπεί κάθε σκέψη (αν υπήρχε) διαπληκτισμών οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επεισόδια με κίνδυνο για τους θαμώνες η πλειοψηφία των οποίων ήταν άτομα νεαρής ηλικίας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η αστυνομία βρισκόταν σε κατάσταση επιφυλακής τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, όχι μόνο για την εμφάνιση του γνωστού τράπερ στο Ρίο, αλλά και για άλλες εκδηλώσεις που ήσαν σε εξέλιξη σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Σημειώνεται δε ότι από το απόγευμα της Παρασκευής υπήρχε επιχειρησιακή ετοιμότητα, δεδομένου ότι είχε προγραμματιστεί από ομάδες αντιεξουσιαστών και έγινε συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης στον  αναρχικό κρατούμενο Γιάννη Μιχαηλίδη που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας.

Και αυτή η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χωρίς να σημειωθούν προβλήματα.


Από την έντυπη έκδοση

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 27 06 22

You may also like

Comments are closed.