ΚΟΙΝΩΝΙΑ

”Στο τραπέζι” της επιτροπής των ειδικών η μουσική στην εστίαση και η απαγόρευση της κυκλοφορίας

koronoios estiasi
Στο τραπέζι της Επιτροπής των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα θα βρεθούν τα ζητήματα της μουσικής στην εστίαση, αλλά και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, στον ANT1, η Επιτροπή θα εξετάσει την εστίαση στους εσωτερικούς χώρους και τη μουσική στην εστίαση, το ζήτημα με τις εμποροπανηγύρεις και τα νυχτερινά κέντρα. Ερωτηθείς ειδικά για τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, είπε πως γίνονται καθημερινά «70.000 έλεγχοι, όμως δεν είναι σκοπός της κυβέρνησης να δίνει πρόστιμα».

«Ο γάμος είναι ιερό θέμα», σχολίασε, συμπληρώνοντας πως για το θέμα της μουσικής και του περιορισμού των ατόμων στις δεξιώσεις, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει θέσει το θέμα στο τραπέζι, όμως «εμπιστευόμαστε τους λοιμωξιολόγους κι ας μην ξεχνάμε ότι πολίτες είναι διασωλωνημένοι κι άλλοι νοσούν. Ο covid-19 δεν έχει φύγει».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα θέματα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και της μουσικής στους χώρους εστίασης και στις δεξιώσεις, μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικά για τον περιορισμό των μετακινήσεων, που ισχύει από τις 00:30 έως τις 05:00, δεν αναμένονται αλλαγές πριν από τις 15 Ιούνιου. Μάλιστα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σε σχετική ερώτηση κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σύστησε «υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου».

Επίσης, σε ό,τι αφορά το θέμα της αύξησης των ατόμων, που συμμετέχουν σε γάμους αυτό θα εξεταστεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στις αρχές Ιουλίου.

You may also like

Comments are closed.