ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Θ. Βασιλόπουλος – Η σταφίδα στο επίκεντρο

vasilopoulos stafida
Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό και τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου είχε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου. 

Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν τα ανοιχτά ζητήματα που κυριαρχούν στον αγροτικό κόσμο και χρήζουν αντιμετώπισης όπως η απορρόφηση της κορινθιακής σταφίδας, οι εκκρεμότητες με τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους και επαγγελματίες αγρότες, η στελέχωση με προσωπικό υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας –Κτηνιατρικής, τα  προγράμματα νέων αγροτών και η οριστικοποίηση της νέας προγραμματικής περιόδου 2023-2027.

Η ηγεσία του υπουργείου έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στα παραπάνω ζητήματα για τα οποία θα υπάρξουν εξελίξεις το αμέσως προσεχές διάστημα ενώ όπως ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών  ευρεία σύσκεψη υπό τον κ Λιβανό  με την συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών , προέδρων οργανισμών (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΕΛ.ΓΟ) και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην συνάντηση με τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου συμφωνήθηκε να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες  για τις πυρόπληκτες περιοχές και προγραμματισμός επίσκεψης αντιπεριφερειαρχών στην Εύβοια το επόμενο διάστημα. Ο υφυπουργός  διαβεβαίωσε τον κ Βασιλόπουλο   ότι θα υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές στο νέο Στρατηγικό Σχέδιο και πρόσθεσε  πως θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ενίσχυσης της κτηνοτροφίας που αποτελεί βασικό πυλώνα του πρωτογενούς τομέα.

You may also like

Comments are closed.