ΑΠΟΨΕΙΣ

Ιδού το μεγάλο «στοίχημα» της Καρναβαλικής Πάτρας…

Καρναβάλι

του Αχιλλέα Ροδίτη (από τη στήλη Αχι.Ρο. της Αχαϊκής Πολιτείας)

αχι 2

 

” Όλα τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Η επισκεψιμότητα για το Πατρινό Καρναβάλι ξεπέρασε ήδη τις προσδοκίες. Δωμάτια σε ξενοδοχεία, δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, για το τελευταίο τετραήμερο και τριήμερο της καρναβαλικής περιόδου. Οι αναζητήσεις σε ξενοδοχεία και σε aribnb είχαν ξεκινήσει ήδη απ’ τις αρχές Νοεμβρίου 2022, πράγμα πρωτόγνωρο διότι συνήθως το κλείσιμο δωματίων γινόταν κάπου προς Γενάρη και περισσότερο την τελευταία στιγμή.

Επισκεψιμότητα πάντα υπήρχε στο φουλ, αλλά είναι φανερό ότι επανέρχονται δριμύτεροι οι αποκαλούμενοι «καλοί» επισκέπτες. Ζευγάρια και οικογένειες που θα μείνουν σε ξενοδοχεία, θα αφήσουν χρήμα στην τοπική αγορά, περισσότερο από τους νεαρούς φίλους φοιτητών που συνήθως κατέκλυζαν πεζόδρομους με μπουκάλια στο χέρι.

Άρα είναι εμφανές ότι το Καρναβάλι της Πάτρας θα αποτελέσει ξανά για πολλούς Έλληνες, εφαλτήριο ώστε να μπουν με αισιοδοξία στην μετά Covid εποχή. Για να διαχειριστούν προβλήματα, ταλαιπωρίες, το όποιο κατακρήμνισμα βίωσε ο καθένας στον κοντινό περίγυρο του ή συλλογικά. Και η Πάτρα καλείται να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα για τον εαυτό της: Να δώσει στους επισκέπτες αυτό που ζητούν και να τους πείσει πως πράγματι έχει, και θα έχει, το Καρναβάλι της Ελλάδας. Εν ολίγοις, να τους πείσει να ξανάρθουν.

Είναι ένα στοίχημα που εμπεριέχει τον στόχο η επισκεψιμότητα να μην αφορά μονάχα τις τελευταίες μέρες κάθε καρναβαλικής περιόδου αλλά να «απλώνεται» καθ’ όλη τη διάρκεια της ή τουλάχιστον σε μεγαλύτερο μέρος της. Όπως συνέβαινε προηγούμενες δεκαετίες. Μόνο που αυτό προϋποθέτει να γίνουν πολλά περισσότερα. Στολισμός και ένα πολύμηνο πρόγραμμα δράσεων και προβολής, όχι επικεντρωμένο σε μια μόνο περίοδο του χρόνου. Ελπίζουμε να συμβεί…

You may also like

Comments are closed.