ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Στον δήμαρχο Πύργου ο Νίκος Παππάς

6 1
Tον βουλευτή και τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκο Παππά υποδέχτηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Ο κ. Παππάς συνοδευόμενος από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Διονύση  Καλαματιανό και τους πρώην  βουλευτές Δημήτρη Μπαξεβανάκη, Μάκη Μπαλαούρα καθώς  και τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Παναγιώτη Φλεβοτόμο, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου και του Γ.Γ. τους Δήμου Πύργου Γιάννη Βαρελά.

Βασικό θέμα συζήτησης, όπως και σκοπός της επίσκεψης του κ. Παππά στο νομό, ήταν το γεγονός ότι η Ηλεία μένει εκτός του σχεδιασμού λειτουργείας του σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου καθώς και η επανεκκίνηση της λειτουργίας της γραμμής Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία.

Επιπλέον συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν στην έλλειψη υποδομών του νομού με τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να δηλώνει πως «Ο  κ. Παππάς ως τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ιδανική περιοχή της χώρας όπου η απόλυτη εγκατάλειψη των υποδομών καθώς και της συνέχισης ενός έργου που βρισκόταν σε  θετική εξέλιξη πριν λίγα χρόνια,  είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το Πάτρα-Πύργος υπέστη μια βίαιη απώθηση από το προσκήνιο της υλοποίησης και τώρα έρχεται ακόμη ένα ηχηρό ράπισμα για την Ηλεία σε σχέση με τον σιδηρόδρομο. Η παραμονή της προοπτικής του μετρικού συστήματος που αποτελεί ξεπερασμένο πια μοντέλο και αφορά προαστιακές διασυνδέσεις του δικτύου, νομίζω δείχνει την οριστική αδιαφορία της κυβέρνησης για την Ηλεία. Έχουμε εισπράξει αυτή την αδιαφορία για την Ηλεία σε όλα τα μέτωπα.  Για μας όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο νομός και η πρωτεύουσά του ο Πύργος πρωτοστατεί στην ανάδειξη των δίκαιων αιτημάτων. Είμαστε από τους πρώτους νομούς σε συγκριτικά πλεονεκτήματα, ένα μεγάλο πληθυσμιακό κομμάτι, πόλος έλξης τουρισμού, έχουμε τον μεγαλύτερο αρδευόμενο κάμπο της χώρας και είμαστε οι τελευταίοι στο ενδιαφέρον της πολιτείας. Αυτό βεβαίως έχει να κάνει και με τους ανθρώπους, το πολιτικό δυναμικό και με όλες τις μορφές έκφρασης της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης, Αν κάνουμε μια συνολική αποτίμηση έχουμε ένα σημαντικό έλλειμα  και υπάρχει μια τακτική παλαιού μοντέλου πολιτικής δράσης που δεν αποδίδει  αλλά μας τιμωρεί» δήλωσε και  ταυτόχρονα αντιπαρέθεσε την έντονη δραστηριότητα που έχει επιδείξει σε όλα τα θέματα και προβλήματα του νομού ο κ. Καλαματιανός.

Ο κ. Αντωνακόπουλος παρέδωσε στον κ. Παππά έναν φάκελο με δύο οραματικά έργα που μελετητικά έχουν προσεγγιστεί σε πολύ καλό επίπεδο, την υπογειοποίηση του αρδευτικού συστήματος και τη δημιουργία του  Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου. Επίσης, αφού τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για την περιοχή, του πρόσφερε την πρόσφατη έκδοση του Ιστορικού Βιβλίου «Γεγονότα και Άγνωστές Πτυχές που σημάδεψαν την Ηλεία κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821» που εξέδωσε ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού.

You may also like

Comments are closed.