ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΡΙΓΑΝΟΚΑΜΠΟΥ: Ο καταυλισμός των ρομά απέκτησε… και μίνι μάρκετ!

παραγεσ

Ξεσηκώνονται και πάλι οι κάτοικοι στον Ριγανόκαμπο αφού όπως καταγγέλλει η

Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και φορέων του Ανατολικού Τομέα του Δήμου Πατρέων, οι ρομά του καταυλισμού… αύξησαν τον αριθμό των παραγκών!

Η διαμαρτυρία έγινε και προς τον Εισαγγελέα και οι κάτοικοι κοινοποίησαν και φωτογραφικό υλικό. Όπως τονίζουν μέσα σε 6 μήνες αντί να κατεδαφιστούν όλες οι παράνομες κατασκευές έχουν προστεθεί 2 ακόμη, από τις οποίες η μία λειτουργεί και ως … «κατάστημα»! Είναι δηλαδή το… μίνι μάρκετ των ρομά!

Οι κάτοικοι στην επιστολή τους αναφέρουν:

Καλούμε την ΕΤΑΔ και το Πανεπιστήμιο Πατρών να λειτουργήσουν ως ιδιοκτήτες του χώρου και να πράξουν τα προβλεπόμενα και να μην «φιλοξενούν» παράνομες κατασκευές και δραστηριότητες μέσα στην ιδιοκτησία τους.

 

Καλούμε τον Δήμο Πατρέων να απαντήσει επιτέλους στις επίσημες καταγγελίες μας στο Πολεοδομικό Γραφείο, ως έχει υποχρέωση από το νόμο και να μην μας αγνοεί με την ανεξήγητη σιωπή του.

 

Παρακαλούμε τον κ. εισαγγελέα προς τον οποίο απευθύνεται η παρούσα όπως καλέσει τους καθ΄ ύλην αρμόδιους να εξηγήσουν γιατί δεν ασχολούνται με το θέμα όπως ο νόμος επιβάλλει.

 

Στη διάθεσή σας μπορούμε να παραθέσουμε εκτενές αρχείο στο οποίο περιλαμβάνεται αλληλογραφία , ενέργειες των Συλλόγων μας απαντήσεις και ενέργειες συγκεκριμένων φορέων , ανεκπλήρωτες υποσχέσεις αλλά και απουσία ενεργειών που προσδιορίζουν παράλληλα ευθύνες και τη δικαιολογημένη ανησυχία των πολιτών για ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη κατάσταση. Στη διάθεσή σας επίσης και οι μαρτυρίες εκπροσώπων των Σωματείων που συγκροτούν τη Συντονιστική.

 

Παρά τις προηγούμενες καταγγελίες μας στους καθ΄ ύλην υπευθύνους, αυτοί δεν έπραξαν τα προβλεπόμενα από το νόμο, (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), με αποτέλεσμα η παράνομη ανέγερση να συνεχίζεται και ο καταυλισμός να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα.

 

Στη φωτογραφία σε μονιμότερες πλέον κατασκευές, οι κατοικούντες είναι, οι περισσότεροι, αγνώστου ταυτότητος, μετακινηθέντες οργανωμένα από άλλες περιοχές.

 

Οι διαπιστώσεις αυτές δημιουργούν εύλογα ερωτήματα όσον αφορά το ρόλο και την ευθύνη των Αρμοδίων Υπηρεσιών και των ιδιοκτητών και γενικά το ρόλο του κράτους απέναντι σε αυτού του είδους την παρανομία!

 

  • Γιατί η Αστυνομία δεν επεμβαίνει, εφαρμόζοντας το νόμο, αφού πραγματοποιεί συχνές περιπολίες στην περιοχή;

 

  • Γιατί η Πολεοδομία, όχι μόνο δεν απαντάει στις ομαδικές έγγραφες καταγγελίες των Σωματείων και Συλλόγων μας (π.χ. σχετ. καταγγελίες Αρ. Πρωτ. 56521/30-09-2019 και 7-6-2021) για παράνομη ανέγερση αυθαιρέτων ως έχει υποχρέωση; και γιατί δεν προβαίνει αμέσως στην εφαρμογή όλων όσων προβλέπουν οι νόμοι περί των αυθαιρέτων κατασκευών.

 

  • Η ΕΤΑΔ, ως ιδιοκτήτρια του χώρου, παρά τα σωστά μέτρα τα οποία έλαβε μετά την προηγούμενη καταγγελία μας γιατί δεν επιτηρεί από μόνη της τον χώρο ώστε να επεμβαίνει άμεσα»;

You may also like

Comments are closed.