ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον εξωδικαστικό μηχανισμό του Πτωχευτικού Νόμου και τα πυρόπληκτα δάνεια

pyroplikta daneia
Με σκοπό να μην αποκλειστούν δανειολήπτες με δάνεια Εγγύησης Δημοσίου, από τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών του νέου Πτωχευτικού Νόμου, μετά από αιτήσεις των Επιμελητηρίων των Νομών, που έχουν δανειολήπτες με πυρόπληκτα εγγυημένα δάνεια, το Υπουργείο Οικονομικών τροποποιεί τον Πτωχευτικό Νόμο.

Πλέον θα μπορούν να ενταχθούν και τα δάνεια, που έχουν δοθεί με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και τα οποία είναι σε καθυστέρηση.

Το ύψος αυτών ανέρχεται περίπου στα 3,5 δις ευρώ, ενώ μέχρι τώρα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συστηματικά απέφευγαν να εντάξουν σε καθεστώς ρυθμίσεων την πλειοψηφία των συγκεκριμένων δανείων, δικαιολογώντας την εν λόγω πολιτική με τη πρόφαση ότι θα απεμπολήσουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Πλέον οι δανειολήπτες, αλλά και οι εγγυητές των δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν εξωδικαστικά τα χρέη που τους βαρύνουν στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού και με το νέο Πτωχευτικό Νόμο, χωρίς παράλληλα οι τράπεζες να χάνουν την απαίτηση που έχουν από το κράτος.

You may also like

Comments are closed.