ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου – Είχε εκδώσει ΝΟΤΑΜ η Ελλάδα

Facebook
Twitter
 Ο πύραυλος Long March 5B εκτοξεύτηκε την Μεγάλη Πέμπτη, από το διαστημικό κέντρο στην κινεζική νήσο Χαϊνάν. Εισήλθε σε προσωρινή τροχιά γύρω από τη Γη και οι ειδικοί ανέμεναν να κάνει ανεξέλεγκτη επανείσοδο, ενώ υπήρξαν φόβοι ότι μπορεί να προσγειωθεί σε κατοικημένη περιοχή.
Λόγω της ταχύτητάς του ήταν δύσκολο να προβλέψουν με ακρίβεια, πού και πότε θα πέσει.

Συγκεκριμένα τα τμήματα του πυραύλου Μεγάλη Πορεία 5Β εισήλθαν και πάλι στην ατμόσφαιρα στις 10:24 π.μ. ώρα Πεκίνου (05:24 ώρα Ελλάδας) και έπεσαν σε μια τοποθεσία με τις συντεταγμένες γεωγραφικό μήκος 72,47 μοίρες ανατολικά και γεωγραφικό πλάτος 2,65 μοίρες βόρεια, ανακοίνωσε το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής, σύμφωνα με τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Η εκτόξευση του πυραύλου ήταν μέρος από τις 11 προγραμματισμένες διαστημικές αποστολές της Κίνας στο πλαίσιο της κατασκευής του διαστημικού σταθμού, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022.

NOTAM εξέδωσε χθες το βράδυ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τον κινέζικο πύραυλο, καθώς η Ελλάδα βρισκόταν μέσα στη ζώνη επικινδυνότητας.

Η Ελλάδα βρισκόταν στο βορειότερο άκρο της πιθανής ζώνης εισόδου. Η ζώνη εκτείνεται από τον 40ό παράλληλο βορείως του Ισημερινού (στο ύψος της Θεσσαλονίκης), ως τον 40ό παράλληλο νοτίως του Ισημερινού (στο ύψος της Νέας Ζηλανδίας).

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top