ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στους 1.036 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στο Αφγανιστάν

Facebook
Twitter
Τους 1.036 έφτασαν οι νεκροί από τον φονικό σεισμό σε απομακρυσμένη ορεινή περιοχή του Αφγανιστάν με τον αριθμό των θυμάτων να αναμένεται να αυξηθεί, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος της UNICEF στο Αφγανιστάν Μοχάμεντ Αγιόγια.

Οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στην πληγείσα περιοχή, όπου πολλές χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί πλήρως ή μερικώς, είπε ο ίδιος σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη.

Ο σεισμός των 6,1 βαθμών που έπληξε την Τετάρτη αυτή τη φτωχή και απομονωμένη περιοχή του νοτιοανατολικού Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 3.000 ανθρώπων, ενώ άφησε χιλιάδες χωρίς στέγη.

Η ΕΕ εκτιμά ότι 270.000 άνθρωποι που ζουν στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές θα έχουν ανάγκη βοήθεια και αποδέσμευσε μια πρώτη, έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το Πακιστάν, το Ιράν και το Κατάρ επίσης προσέφεραν βοήθεια στους πληγέντες. Οι ΗΠΑ επεσήμαναν ότι εργάζονται με τους εταίρους τους των ανθρωπιστικών υπηρεσιών για την αποστολή ιατρικών ομάδων.

Η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες (UNHCR) διένειμε σκηνές, κουβέρτες και πλαστικά δοχεία. Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα προσέφερε τρόφιμα σε περίπου 14.000 ανθρώπους στην Πακτίτα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας 10 τόνους ιατρικό υλικό αρκετό για την πραγματοποίηση 5.400 χειρουργικών επεμβάσεων.

Σεισμική δραστηριότητα υπάρχει σε μεγάλα τμήματα της νότιας Ασίας, όπου συναντώνται δύο τεκτονικές πλάκες, η ευρασιατική και η ινδική, και οι σεισμοί είναι συχνοί στο Αφγανιστάν.

Το 2015 σεισμός σε απομακρυσμένες περιοχές του βορειοανατολικού τμήματος του Αφγανιστάν στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στη χώρα αυτή και σε κοντινές περιοχές στο βόρειο Πακιστάν.

Ο πιο φονικός στην πρόσφατη ιστορία της χώρας (5.000 νεκροί) είχε σημειωθεί τον Μάιο του 1998 στις επαρχίες Τάχαρ και Μπανταχσάν.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top