ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Στρώνουν τραπέζι… χάρη σε ∆ήμο και Εκκλησία

Οι άποροι αυξήθηκαν λόγω… ανατιμήσεων.

16 4

Μπορεί λόγω ανατιμήσεων σε κάποια σπίτια το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι να είναι φτωχότερο σε σύγκριση με πέρυσι, σε κάποια άλλα όμως… μπορεί και να μην υπάρχει καθόλου τραπέζι! ‘

Η αυτό να «στρωθεί» με την βοήθεια της τοπικής εκκλησίας, του Δήμου και άλλων φορέων. Όπως δείχνουν τα πράγματα και καθώς ο αριθμός των απόρων έχει αυξηθεί, ο Δήμος και η Εκκλησία θα είναι για ακόμα μια φορά «μπροστάρηδες» σε αυτή την προσπάθεια που θα γίνει για να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν όσα χρειάζονται για το χριστουγεννιάτικο τους τραπέζι.

Στον Δήμο και στον Κοινωνικό Οργανισμό υπάρχει τα τελευταία έτη μια σταθερά συνεχόμενη αύξηση των οικογενειών και των ατόμων που παίρνουν κάθε δίμηνο τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Οι αιτήσεις για να υπαχθούν στο πρόγραμμα έχουν φτάσει τις 50 τον μήνα, παρουσιάζοντας μια αύξηση τον τελευταίο χρόνο κατά τουλάχιστον 10%.

Αύξηση όμως έχει παρουσιάσει και ο αριθμός των δικαιούχων που θα σπεύσουν και αυτά τα Χριστούγεννα να πάρουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Οι συγκεκριμένες οικογένειες είναι πλέον κοντά στις 900, αριθμός που σε άτομα αντιστοιχεί στα 2.500 στόματα αφού οι περισσότερες από αυτές είναι πολυμελείς.

Εκτός από τον Δήμο και  η Εκκλησία κάνει τον δικό της αγώνα! Η βασική της δομή ο “Άρτος της Αγάπης”, μαζί με την ενορία της Αγίας Τριάδας και της Αγίας Σοφίας μοιράζουν συνολικά πάνω από 600 μερίδες έτοιμου μαγειρεμένου φαγητού σε άπορα άτομα.

Παράλληλα οι ενορίες κάθε μήνα συγκεντρώνουν περίπου 2.500 σακούλες με τρόφιμα, μοιράζοντας τες στις οικογένειες που δεν έχουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.