ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Süddeutsche Zeitung : Η Εύα Καϊλή στο ρόλο της αθώας διωκόμενης

Facebook
Twitter

Αμφισβητεί η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung τους ισχυρισμούς των δικηγόρων της Εύας Καϊλή πως η απόφαση να παραμείνει στη φυλακή οφείλεται στους φόβους για απαγωγή της από μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ.

Η εφημερίδα εκτιμά, πως η βελγική δικαιοσύνη, «βλέπει» κίνδυνο συσκότισης του σκανδάλου του Qatargate που συγκλονίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο τίτλος του γερμανικού δημοσιεύματος είναι «Περί απληστίας και της προδομένης αγάπης» και ο υπότιτλος «η Εύα Καϊλή στο ρόλο της αθώας διωκόμενης: Πώς το Qatargate βλάπτει τις Βρυξέλλες».

«Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή χρησιμοποιούν τις σκάλες του Δικαστικού Μεγάρου ως σκηνικό για να δώσουν μια νέα τροπή στην υπόθεση διαφθοράς: μια νέα γυναίκα και μητέρα σαν κατατρεγμένη αθώα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει το δημοσίευμα της SZ σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα γράφει:

«Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, οι δικαστές στήριξαν την απόφασή τους στο γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα μπορούσαν να απαγάγουν την Εύα Καϊλή. Στην πραγματικότητα όμως η βελγική δικαιοσύνη βλέπει τον κίνδυνο συσκότισης. Η κατάσταση σε αυτό το σκάνδαλο, που προκαλεί σοβαρή ζημιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πολύ συγκεχυμένη. Όποιος μιλάει με βουλευτές ή υπαλλήλους της ΕΕ αυτές τις μέρες νιώθει μια μεγάλη αποστροφή. Μια τυπική ερώτηση που ακούνε είναι: Έχετε κι εσείς σπίτι σας δεσμίδες με μετρητά; Όλες οι προκαταλήψεις εναντίον του συστήματος των «Βρυξελλών» φαίνεται να επιβεβαιώνονται».

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top