ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Superleague 2: Παράταση μέχρι 31/8 για το Μ.Κ. – Χωρίς δεύτερη εγγυητική οι ομάδες Β’

superleague 2 ds
Με σχετική τροπολογία δίνεται παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021 για την καταβολή του Μετοχικού Κεφαλαίου των 350.000 ευρώ στις ομάδες της Superleague 2, ενώ δεν απαιτείται 2η εγγυητική για τις ομάδες Β’ από την Superleague 1, που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ, πάντως, μιλά και για συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το σχέδιο επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα, η πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού έκανε γνωστά τα εξής:

«Κατόπιν επισήμων αιτημάτων των Super League 1 και Super League 2, εισήχθη τροπολογία στο υπό συζήτηση σήμερα στη Βουλή σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία:

-Δίδεται παράταση έως τις 31 Αυγούστου, αποκλειστικά και μόνο για την πιστοποίηση της ολοσχερούς καταβολής του ποσού των 350.000€ ως ελάχιστο Μετοχικό Κεφάλαιο της κάθε ΠΑΕ που αιτείται άδειας συμμετοχής στη νέα SL2. Κατά τα λοιπά, παραμένει η σημερινή, 15η Ιουλίου, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων των αιτούντων ΠΑΕ στην ΕΕΑ.

-Μόνο για τη σεζόν 2021-2022 εξαιρούνται της υποχρέωσης προσκομιδής και 2ης εγγυητικής επιστολής οι ΠΑΕ της SL1 που δημιουργούν Β’ ομάδες, καθώς δεν έχει ακόμα καθοριστεί από την ΕΠΟ το ακριβές πλαίσιο λειτουργίας τους και υπάρχει αντικειμενική αδυναμία σύνταξης του ειδικού – αυτοτελούς προϋπολογισμού τους. Έτσι, οι Β’ ομάδες θα καλυφθούν από το σύνολο της εγγυητικής επιστολής, η οποία θα κατατεθεί για τη συμμετοχή των ΠΑΕ τους στην SL1.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα παρευρεθεί:

-στις 12:00 στην εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ για την παρουσίαση της Εθνικής Ομάδας Στίβου, η οποία αναχωρεί για το Τόκιο,

-στις 15:00 στη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τις ΠΑΕ της Super League 1 για την εφαρμογή των μέτρων επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα».

You may also like

Comments are closed.