ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ | Η εθνική κάλπη «ανακατεύει» τη δημοτική…

1 ΣΒΟΛΗΣ ΑΙΒΑΛΗΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ 1

Πώς διαμορφώνεται το τοπίο για τον Δήμο Πατρέων μετά τις εθνικές εκλογές, ποια σενάρια αφορούν τις παρατάξεις Κ. Σβόλη και Β. Αϊβαλή, αλλά και τι γίνεται με την περίπτωση αναμενόμενης καθόδου του Α. Κατσιφάρα…

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Καραμπόλες στα δημοτικά προκάλεσε ήδη το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και πλέον τηρείται στάση αναμονής για να κατασταλάξει το πράγμα μετά και τις δεύτερες εθνικές κάλπες, της 25ης Ιουνίου, οπότε θα ξεκαθαρίσουν οι νικητές κι οι ηττημένοι, και μαζί, θα καθοριστεί και η περαιτέρω πορεία των υποψηφίων στους δήμους, εν προκειμένω και στον Δήμο Πατρέων.

 

Κ. ΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ Ν.Δ.

Η παντοδύναμη εμφάνιση της Νέας Δημοκρατίας στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό δίνει έναν πρόσθετο «αέρα» αισιοδοξίας στην πλευρά της δημοτικής παράταξης του Κωνσταντίνου Σβόλη.

Παρότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται ο κίνδυνος κι άλλοι να εποφθαλμιούν δική τους κάθοδο με «γαλάζια» απόχρωση στον «στίβο» της αυτοδιοίκησης, ειδικά όσο η κουβέντα κομματικής στήριξης δεν γίνεται επίσημα.

Υπενθυμίζουμε όμως ότι μια τέτοια συζήτηση κρατήθηκε προς το παρόν κλειστή απ’ τον Πρόεδρο της τοπικής Ν.Δ., Αντώνη Κουνάβη όταν προ ημερών δήλωσε ότι «τώρα έχουμε μπροστά μας εθνικές εκλογές» και ότι «αυτά θα συζητηθούν στην ώρα τους».

Ο κ. Σβόλης, πάντως, ακούγεται ότι προσανατολίζεται στην αξιοποίηση της συγκυρίας τάχιστα, πριν τις δεύτερες εθνικές κάλπες, επενδύοντας σε εξωστρεφείς κινήσεις, μία εκ των οποίων ίσως να είναι οι δημόσιες δεσμεύσεις προσώπων οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό του και τον στηρίζουν όχι μόνο ως υποψήφιο δήμαρχο από την πλευρά του δεξιού χώρου, αλλά και ως πρόσωπο και πατρινό.

Εξάλλου ο ίδιος στοχευμένα έχει δηλώσει (πρώτα σε συνέντευξη του στην «Πολιτεία» και κατόπιν και σε άλλα μέσα ενημέρωσης) ότι «χρίσμα δίνει η κοινωνία της Πάτρας» και μετά τα κόμματα.

 

Β. ΑΪΒΑΛΗΣ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

Από την άλλη, ο Βασίλης Αϊβαλής, που ως γνωστόν στηρίχθηκε ανοιχτά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για κάποιους, ήδη αντιλαμβάνεται το «εμπόδιο» που υψώνεται μπροστά του σε σχέση με το «άνοιγμα» που επιχειρούσε να κάνει πράξη προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ απ’ τον οποίο κι ο ίδιος προέρχεται, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει οριστικά τις σχέσεις του στο πλαίσιο της μάχης για το ποιος θα επικρατήσει στον προοδευτικό χώρο.

Στη σημερινή συνέντευξη του στην «Πολιτεία», (σελ. 16), ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων  ξεκαθαρίζει ότι… «ότι ο α΄ βαθμός αυτοδιοίκησης υπερβαίνει τα κόμματα», μόνο που κατά πολλούς αυτή η θέση «σκοντάφτει» στο «βιαστικό» χρίσμα απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον επικεφαλής της παράταξης «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ» Γιώργο Ρώρο, μάλιστα, να διατηρεί τη στάση

  

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Α. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν παραμένει διάπλατα ανοικτό το σενάριο της καθόδου του Απόστολου Κατσιφάρα, όπως κι αυτό είχε αποκαλύψει η «Πολιτεία».

Μάλιστα ο κ. Κατσιφάρας είναι προφανές ότι δικαιώθηκε για την στάση αναμονής που τηρούσε μέχρι τις εθνικές κάλπες, παρότι, όπως έχει αποκαλυφθεί απ’ την εφημερίδα μας, έχει ήδη συγκροτήσει τον πυρήνα δημοτικής παράταξης.

Ούτε όμως τώρα θα προβεί σε ανακοινώσεις, αναμένοντας το αποτέλεσμα και των επόμενων εθνικών εκλογών. Όπως λένε απ’ το περιβάλλον του, «ένα βήμα τη φορά και χωρίς κανένα λάθος».

Άρα, αν επαληθευτεί και στη δεύτερη κάλπη, από τη μια η παντοκρατορία της ΝΔ και η μεγαλύτερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, και απ’ την άλλη η άνοδος δυνάμεων στο ΠΑΣΟΚ, τότε ίσως δούμε τον κ. Κατσιφάρα να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι ανακοινώνοντας επίσημα την υποψηφιότητα του για τον Δήμο της Πάτρας.

Ποντάροντας στο ότι θα πλευριστεί από υποστηριχτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και επενδύοντας στη δυνατότητα για ευρύτερα ανοίγματα σ’ όλους τους χώρους, ειδικά σ’ ένα σενάριο δεύτερης Κυριακής για τις δημοτικές εκλογές.

 

Ο Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

ΑΥΤΗ ΒΑΛΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ

Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη συνέντευξη του στην «Πολιτεία» ο νυν Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης δεν έδειξε να αγχώνεται, δηλώνοντας:

«Δεν θα αφήσουμε τη δουλειά μας για να κάνουμε δηλώσεις και επικοινωνία… Εμείς δεν είμαστε ερωτευμένοι με την καρέκλα την δημαρχιακή, είμαστε ερωτευμένοι με τον Πατραϊκό λαό…» και εκτιμώντας ότι αυτή η στάση θα εκτιμηθεί από τους δημότες.

Δίχως όμως να παραλείψει την επισήμανση ότι ο «δεσμός» που «δένει» συνυποψηφίους του, «που παρουσιάζονται ως δεξιοί και ως αριστεροί», είναι η δική του ανατροπή. Το περίφημο «όλοι εναντίον ενός».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

18 5 e1685341339383

You may also like

Comments are closed.