Συγκίνηση για τον θάνατο του Στέφανου Μπογδανόπουλου – Ψήφισμα από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος

Facebook
Twitter
Την τελευταία του πνοή άφησε χθες σε ηλικία 75 ετών ο γνωστός αρχιτέκτονας των Πατρών Στέφανος Μπογδανόπουλος.

Η αναγγελία του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην πατραϊκή κοινωνία.

Ο Στέφανος Μπογδανόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947.

Ήταν γιος του αείµνηστου δικηγόρου ∆ηµήτρη Μπογδανόπουλου και αδελφός του επίσης γνωστού εικαστικού της Πάτρας Γιώργου Μπογδανόπουλου. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Νάπολη στην Ιταλία όπου και έζησε και εργάστηκε για περίπου 12 χρόνια.

Το 1977 επέστρεψε στην γενέτειρά του όπου και άνοιξε το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο, στην πλατεία Γεωργίου.

Ασχολήθηκε κυρίως µε ιδιωτικές κατασκευές, φτιάχνοντας πολλά σπίτια-µονοκατοικίες συµπολιτών (οι κατασκευές του διακρίνονταν για την υψηλή τους αισθητική και λειτουργικότητα) και µάλιστα τον συνόδευε ο χαρακτηρισµός «σπιτοποιός».

Συνταξιοδοτήθηκε το 2012. Λίγα χρόνια αργότερα, ο ίδιος είχε καταγράψει
το αποτύπωµα της επαγγελµατικής του διαδροµής στις “Αρχιτεκτονικές µνήµες”, ένα αυτοβιογραφικό λεύκωµα µε αναφορά στις δουλειές του δηµιουργού, την περίοδο από τη δεκαετία του 1980 µέχρι το 2010, το οποίο είχε παρουσιαστεί το 2020 στην αίθουσα της Φιλαρµονικής Εταιρείας Ωδείο Πατρών.

Ανάµεσα στους οµιλητές τότε ήταν ο καλός του φίλος και έγκριτος δικηγόρος των Πατρών Χρήστος Μούλιας, ο οµότιµος καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ ∆ηµήτρης Φιλιππίδης και ο συγγραφέας Βασίλης Χριστόπουλος, οι οποίοι είχαν εστιάσει στο σηµαντικό αποτύπωµα του Στέφανου Μπογδανόπουλου.

Η απώλειά του είναι µεγάλη για την σύζυγό του Νούλη Μαυροειδή και τα τρία παιδιά του, συγγενείς και φίλους, οι οποίοι θα τον αποχαιρετήσουν
σήµερα από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Πατρών.

TO TEE ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για την απώλεια του Στέφανου Μπογδανόπουλου»

Ο Πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας εκφράζει τη βαθειά της θλίψη για την απώλεια του Στέφανου Μπογδανόπουλου, Αρχιτέκτονα Μηχανικού ομότιμου μέλους του τμήματος.

Ο Στέφανος Μπογδανόπουλος ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας αξιόλογος αρχιτέκτονας και αφήνει στην πόλη της Πάτρας και στην ευρύτερη περιοχή, σημαντικό αρχιτεκτονικό έργο που με ήθος και πάθος, μελέτησε και υλοποίησε.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ

Βασίλειος Ν. Αϊβαλής

Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top