ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών: Η ανακοίνωση για την απεργία της Πρωτομαγιάς

protomagia gynaikes
Ανακοίνωση με αφορμή την απεργία της Πρωτομαγιάς εξέδωσε ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.

Σε αυτή, αναφέρονται τα εξής:

⮚   Υγειονομικέ στις δημόσιες δομές υγείας που με κίνδυνο της ζωής σου παλεύεις στην πρώτη γραμμή, την ώρα που στον «πόλεμο» με την πανδημία ήσουν χωρίς «όπλα», σε ένα αθωράκιστο και υποβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας…

⮚   Εργαζόμενη στον Επισιτισμό-Τουρισμό που βιώνεις την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον, είτε ήσουν σε αναστολή, είτε δούλευες σε συνθήκες πανδημίας…

⮚   Εργαζόμενη στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες που βρέθηκες είτε στην πρώτη γραμμή στα super-market με εξαντλητικό ωράριο και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, είτε παρέμεινες στο σπίτι λόγω αναστολής προσπαθώντας να τα βγάλεις πέρα…

⮚   Αυτοαπασχολούμενη που μέσα στην πανδημία, ανοιγόκλεινες το μαγαζί ή το γραφείο σου και έβλεπες μεγαλοεπιχειρηματίες και επιχειρηματικούς ομίλους να επιδοτούνται με χιλιάδες ευρώ, την ώρα που εσύ πάλευες με τα χρέη που συσσωρεύονται…

⮚   Εκπαιδευτικέ που παλεύεις με την υπονόμευση του εκπαιδευτικού σου έργου και την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου…

⮚   Φοιτήτρια που έχεις πάνω από έναν χρόνο να παρακολουθήσεις δια ζώσης μαθήματα και θες να ξαναγίνεις φοιτήτρια

⮚   Συνταξιούχε που μέσα στην πανδημία βρέθηκες αντιμέτωπη με ακυρώσεις ραντεβού στα νοσοκομεία, με καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων και ένα σωρό δυσκολίες λόγω κορωνοϊού…

Ø Νέα μητέρα που παλεύεις κάθε μέρα με την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση, με τη φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων, την ανεργία και τις καθημερινές δυσκολίες…

Η αγωνία σου μπορεί να βρει διέξοδο στο δρόμο της συλλογικής αγωνιστικής διεκδίκησης

για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Δεν θα πληρώσουμε ξανά το λογαριασμό για μια κρίση  για την οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς!

Δεν θα δεχτούμε να γυρίσει πίσω η ιστορία και να καταστρατηγηθούν μια σειρά κατακτήσεις

και δικαιώματα μου κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες!

135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη  πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το καταργήσει. Με την κατάργησή του γίνεται και τυπικά νόμιμο το ξεχείλωμα της εργάσιμης μέρας, ενώ παρουσιάζονται όλες οι βάρβαρες ανατροπές με θράσος ως «καινοτομίες» και «ατομικές επιλογές» λες και οι εργαζόμενοι μπορούν οι ίδιοι να αποφασίσουν τους όρους εργασίας ελεύθερα, απαλλαγμένοι από κάθε εργοδοτική βία, απαλλαγμένοι από κάθε οικονομικό και κοινωνικό καταναγκασμό.

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Οι διεκδικήσεις μας για το δικαίωμα των γυναικών στη σταθερή εργασία με μείωση του εργάσιμου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στον χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας τον 21ο αιώνα, αποκτούν σήμερα ιδιαίτερη βαρύτητα, μπροστά στη μεγάλη επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων, της κυριακάτικης αργίας, για το παραπέρα χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Δε συμβιβαζόμαστε με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζοντας τις δικές μας ανάγκες, την προστασία της υγείας μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Δεν ανεχόμαστε να τσακίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων γυναικών και ανδρών για να αυξάνονται τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων, την ώρα που τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούν να εξασφαλίσουν την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση το άθλιο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, τη μεγαλύτερη κατάκτηση των εργατών.

Διεκδικούμε:

• Άμεση ουσιαστική ενίσχυση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ στην περιοχή μας με ταυτόχρονη επίταξη του ιδιωτικού Θεραπευτηρίου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Μέτρα για την προστασία όλου του λαού και των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Eξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

• Να πληρώσει το κεφάλαιο τα σπασμένα της νέας οικονομικής κρίσης. Να πληρώσουν και το χρέος. Δεν τα δημιουργήσαμε εμείς! Όχι στο 10ωρο, σταθερή δουλειά για όλους με αυξήσεις στα μεροκάματα και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

• Μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και κατάργηση της τράπεζας θεμάτων.

• Όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό κυβέρνησης και εργοδοσίας! Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών.

Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα δίνει το δικό του μαχητικό “παρών”

δίπλα στα εργατικά σωματεία στον αγώνα ενάντια στην αντεργατική καταιγίδα.

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:30πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

You may also like

Comments are closed.