ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Έτοιμος ο Σύλλογος για κάθε Μονογονεϊκή οικογένεια – Συγκινητική ανταπόκριση Πατρινών

Facebook
Twitter

* Από ένα μικρό ρεπορτάζ της «Πολιτείας», τον περασμένο Δεκέμβρη, παραμονές Χριστουγέννων, στην αντίδραση της πατρινού ομογενή Λουκά Κουμπουρλή με την ιδέα του που έχει κινητοποιήσει μαζικά τους Πατρινούς, για έναν Σύλλογο που θα στηρίζει κάθε παιδί μονογονεϊκής οικογένειας!

 

 Του Αχιλλέα Ροδίτη

Πάνω από 40 πατρινοί, μόνο την πρώτη μέρα, υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη το καταστατικό για τον νεοσύστατο Σύλλογο Οικονομικής Στήριξης Μονογονεϊκών Οικογενειών της Πάτρας, που σήμερα κιόλας αναμένεται να κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο Πατρών!

Ουσιαστικά, παίρνει «σάρκα και οστά» μια προσπάθεια απλών πολιτών στην οποία άπαντες υποκλίνονται… Διότι στόχο έχει ένα και μόνο αντάλλαγμα: Οι Μονογονεϊκές οικογένειες της πόλης, που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, να έχουν μια έμπρακτη «αγκαλιά» την οποία τους ανοίγουν απλοί όπου γης πατρινοί συμπολίτες τους. Οι οποίοι κινητοποιήθηκαν δίχως την οποιαδήποτε «δεύτερη» σκέψη για… οποιασδήποτε μορφής «εξαργύρωση» της πρόθεσης τους να βοηθήσουν.

Ωστόσο η κινητοποίηση έχει και συνέχεια. Κάθε πατρινή και πατρινός που επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτή την ανιδιοτελή κίνηση στήριξης παιδιών, καλείται να δηλώσει «παρών» κάνοντας τον εαυτό του Μέλος του νέου Συλλόγου.

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ…

Όταν η εφημερίδα «Πολιτεία» έγραφε στις 20 Δεκεμβρίου 2021 για το περιστατικό με τον 12χρονο στο ταμείο σούπερ μάρκετ, που δεν τον έφταναν τα… κέρματα που του είχε δώσει η μητέρα του, για να αγοράσει μια αμαρέτι για τον εαυτό του, δεν φανταζόμασταν ότι το δημοσίευμα θα αποτελούσε αφορμή για μια από τις πιο συγκινητικές, μαζικές και αξιοθαύμαστες κινητοποιήσεις απλών πατρινών πολιτών, με διάθεση να στηρίξουν έμπρακτα κάθε Μονογονεϊκή οικογένεια της πόλης!

 

1ο θέμα Κεντρική
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ “ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ”

1ο θέμα ένθετη Λουκάς Κουμπουρλής διάλεξε μία 1

 

Η πρώτη – πρώτη αντίδραση προήλθε απ’ τον πατρινό ομογενή Λουκά Κουμπουρλή ο οποίος διαβάζοντας το δημοσίευμα, στη Γερμανία όπου ζει και εργάζεται, σκέφτηκε έναν τρόπο χειροπιαστό και αποτελεσματικό για να πάψει ένα τέτοιο πρόβλημα να υφίσταται στην πατραϊκή κοινωνία.

Ώστε κάθε παιδί Μονογονεϊκής οικογένειας να έχει ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό που θα του εξασφαλίζει τουλάχιστον τα απολύτως αναγκαία.

«Δεν πρέπει να το επιτρέπουμε αυτό, ως κοινωνία. Το κράτος μπορεί να υστερεί και να μην καλύπτει τις ανάγκες Μονογονεϊκών οικογενειών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς, ως απλοί πολίτες, πρέπει να μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα, σαν να μην συμβαίνει, σαν να μην υπάρχει το πρόβλημα», είχε δηλώσει, τότε, στην «Πολιτεία». Προαναγγέλλοντας στην ουσία το σχέδιο του, να… κινητοποιήσει όσους περισσότερους πατρινούς ανά της γης μπορούσε, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας Σύλλογος Οικονομικής Στήριξης Μονογονεϊκών Οικογενειών της Πάτρας!

Και πράγματι, η προσπάθεια του ήταν τόσο πρωτόγνωρη, όσο και επιτυχής. Με τη βοήθεια των social media αλλά και της «Πολιτείας», ο ένας μετά τον άλλον εξέφραζαν την πρόθεση να «βάλουν πλάτη» σε μια τέτοια προσπάθεια.

1ο θέμα ένθετη Λεζάντα Από την πρώτη συνάντηση στην Πάτρα για τη σύσταση του Συλλόγου

 

Στις 9 Φεβρουαρίου, ο κ. Κουμπουρλής ταξίδεψε στην Πάτρα, αποκλειστικά γι’ αυτό τον σκοπό, έχοντας συνάντηση με τον δημοσιογράφο Αχιλλέα Ροδίτη (που ανέδειξε το θέμα με τον 12χρονο) και τους πατρινούς Δικηγόρους Νίκο Αφαλωνιάτη και Μαρία Στέφου που ανέλαβαν … αφιλοκερδώς να φέρουν εις πέρας την αποστολή νομικής σύστασης ενός τέτοιου Συλλόγου.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στα δικηγορικά γραφεία των: Ν. Αφαλωνιάτη (2610-328699) και Μ. Στέφου (2610-310018).

Σύντομα θα δημοσιοποιηθεί και διεύθυνση ηλεκτρονικής σελίδας για αμεσότερη επικοινωνία.

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top