ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πατρών για την απώλεια του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Facebook
Twitter
Συλλυπητήρια Ανακοίνωση εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών για την απώλεια του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο σπουδαίος Έλληνας μουσικός και συνθέτης που διέπρεψε στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα σκορπίζοντας βαθύτατη θλίψη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, όμως, πενθεί για έναν λόγο επιπλέον, καθώς είχε την τιμή να συγκαταλέγει τον μεγάλο συνθέτη μεταξύ των Επιτίμων Διδακτόρων του Τμήματος Φυσικής από τον Μάιο του 2009.

Ο οικουμενικός Vangelis, η μεγάλη αυτή μουσική ιδιοφυΐα, υπήρξε πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής. Κατάφερε μέσα από το έργο του να συνδέσει τους ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς με την ηλεκτρονική μουσική μεταφέροντας τις δημιουργίες του σε κάθε άκρη του κόσμου και ακόμα παραπέρα, μέχρι το διάστημα επενδύοντας μουσικά αποστολή της NASA. Τίμησε την Ελλάδα κερδίζοντας το Όσκαρ Μουσικής με το μουσικό θέμα για τους «Δρόμους της Φωτιάς».

Συνέδεσε το όνομά του με τον κινηματογράφο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πλήθος άλλων τιμητικών διακρίσεων. Η σημασία της καλλιτεχνικής του προσφοράς και η παγκόσμια επίδρασή του στη μουσική είναι αδιαμφισβήτητη. Ο παγκόσμιος αυτός Έλληνας μουσικός αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, ενώ το έργο και η προσωπικότητά του θα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και πηγή έμπνευσης. Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Ιδρύματος στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top