ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία για την απελευθέρωση 53 ομήρων – 40 παιδιών και 13 μανάδων από τη Χαμάς – Θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ

israel hostages

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τα περί συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για την απελευθέρωση μεγάλου αριθμού ομήρων που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου από τους τρομοκράτες στο νότιο Ισραήλ.

Στις 6 θα συνεδριάσει το πολεμικό συμβούλιο, στις 7 το συμβούλιο ασφαλείας και στις 8 το βράδυ θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ προκειμένου να εγκρίνουν την συμφωνία για την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων της Χαμάς.

Νωρίτερα σε συνάντησή του με στρατιώτες στο νότιο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε: «Καταγράφουμε πρόοδο. Δεν θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να πούμε πάρα πολλά (…) αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα». Ο Νετανιάχου βρέθηκε σε στρατιωτική βάση του βορείου Ισραήλ καθώς οι διαπραγματεύσεις υπό την μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, αξιωματούχος είπε ότι υπάρχει συμφωνία για την απελευθέρωση τουλάχιστον 53 ατόμων, 40 παιδιών και 13 μητέρων ενώ δεκάδες άλλοι θα μπορούσαν να απελευθερωθούν με αντάλλαγμα την παράταση της συμφωνημένης εκεχειρίας.

Όσοι πρόκειται να απελευθερωθούν αναμένεται να είναι παιδιά, οι μητέρες τους και άλλες γυναίκες.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ