ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμβασιούχοι Κοινωφελούς: Εν αναμονή απόφασης για επαναπρόσληψη, βάλλουν κατά του Δημάρχου

dimos patreon
Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, σήμερα 12/07/2022 Τρίτη και ώρα 11.00 π.μ. , πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση των προσωρινών μέτρων για την επιστροφή στην εργασίας, σε αίτημα που έχουν καταθέσει (παρέκταση αρμοδιότητας) συμβασιούχοι Κοινωφελούς Προγράμματος του 2020.

Με αφορμή την εκδίκαση των προσωινών μέτρων, Επιτροπή Πρώην Εργαζόμενων Κοινωφελούς ανακοίνωσε:

“Δεν θα αναφερθούμε σε παλαιότερα γεγονότα , θα επισημάνουμε όμως τα τελευταία: Την προηγούμενη εβδομάδα, λάβαμε ενημέρωση από τον συνήγορό μας κ. Πετρόπουλο σχετικά με την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης μας. Με τη σειρά του ο κ. Πετρόπουλος ενημέρωσε, ως όφειλε και τη Δημοτική Αρχή. Η ενημέρωση απεστάλη στη Δημοτική Αρχή τη Τρίτη 4/7/2022.

Τη Δευτέρα 11/7/2022, μία ημέρα πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης, ο κ.Πελετίδης συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα: Καθορισμός της στάσης του Δημοτικού Συμβουλίου συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, της αίτησης 315 συμβασιούχων εργαζομένων, για παραμονή τους στο Δήμο Πατρέων και τα σοβαρά προβλήματα για την κάλυψη της δαπάνης που προκαλείται από τις δικαστικές αποφάσεις για παραμονή στο Δήμο, των συμβασιούχων μέσω των οκτάμηνων προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, των ετών 2018 – 2019 – 2020.

Η συζήτηση εξελισσότα , με τη Δημοτική Αρχή να υποστηρίζει το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Πατρέων , καθώς πλέον δεν υπάρχουν χρήματα να καλυφθούν ΚΑΙ οι συγκεκριμένες μισθοδοσίες .

Η αντιπολίτευση λοιπόν, αντέκρουσε την άποψη της Δημοτικής Αρχής , αναφέροντας πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος του Δήμου , αναφέροντας πως οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αποτελέσουν πρόβλημα στην οικονομική κατάσταση , καθώς τα χρήματα μπορούν να προκύψουν.

Κατετέθησαν δύο προτάσεις προς ψήφιση, καθώς οι απόψεις ήταν διαφορετικές Αναφέρουμε τις προτάσεις καθώς και τα αποτελέσματα αυτών .

Α) Της Δημοτικής Αρχής, όπως αυτή κατετέθη από τον κ. Δήμαρχο, ήτοι «Να γίνει αναβολή του δικαστηρίου αύριο Τρίτη 12-7-2022 και την επόμενη Δευτέρα 18-7-2022 κινητοποίηση στου Μαξίμου, με τη συμμετοχή όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων, για να διασφαλισθεί έκτακτη χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση, ώστε να είμαστε σε θέση να πληρώσουμε την μισθοδοσία των οχταμηνιτών εργαζομένων, που έρχονται στον Δήμο με αποφάσεις δικαστηρίων. Μετά από μία τέτοια θετική εξέλιξη να προσδιοριστεί το δικαστήριο, όπου και θα μπορέσουμε να συναινέσουμε για την επιστροφή τους στην εργασία τους», την οποία υπερψήφισαν 19.

Β) Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, όπως αυτή κατετέθη από τον κ. Αλεξόπουλο Γρηγόριο, ήτοι, «Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει το αίτημα των 315 εργαζομένων, στο δικαστήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 12 Ιουλίου 2022, στον Πειραιά. Θα συμμετέχει επίσης στην κινητοποίηση διεκδίκησης έκτακτης χρηματοδότησης από την Κυβέρνηση, για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, όποτε ο Δήμαρχος Πατρέων αποφασίσει να πραγματοποιηθεί και σε όποια μορφή της», την οποία υπερψήφισαν 22.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε : Να εγκρίνει την πρόταση Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, όπως αυτή κατετέθη από τον κ. Αλεξόπουλο Γρηγόριο, ως κάτωθι: Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει το αίτημα των 315 εργαζομένων, στο δικαστήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 12 Ιουλίου 2022, στον Πειραιά. Θα συμμετέχει επίσης στην κινητοποίηση διεκδίκησης έκτακτης χρηματοδότησης από την Κυβέρνηση, για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, όποτε ο Δήμαρχος Πατρέων αποφασίσει να πραγματοποιηθεί και σε όποια μορφή της.

Η εντολή ήταν σαφέστατη: Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης, υποστηρίζοντας την απόφαση που πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η οποία ανέφερε πως στηρίζεται το αίτημα των εργαζομένων και προχωράμε σε μαζικές κινητοποιήσεις για την εξασφάλιση της μισθοδοσίας αυτών .

Ο κ.Πελέτίδης πράγματι παρέστη στη δίκη , ζητώντας την ΑΝΑΒΟΛΗ της δίκης και μεταφορά αυτής μια εβδομάδα αργότερα. Το αίτημα του προφανώς και απορρίφθηκε, καθώς η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ξεκάθαρη. Εναντιώθηκε λοιπόν στην απόφαση του Συμβουλίου και υποστήριξε τη δική του θέση μη λαμβάνοντας υπ’ όψη την απόφαση που είχε παρθεί σε λιγότερο από 24 ώρες πριν .

Γινόμαστε μάρτυρες , καταστάσεων που δεν υπακούν στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , καθώς και στην αναίρεση αυτού. Ο κ.Πελετίδης , συνεχίζει να λειτουργεί ως μονάδα , στηρίζοντας την δική του επιθυμία και μόνο.

Ως Συμβασιούχοι του Προγράμματος 2020, είμαστε απόλυτα θιγμένοι, απ’ τη εντελώς διαφορετική στάση της δημοτικής αρχής απέναντί μας. Ας μας απαντήσουν γιατί υπήρξαν τόσο υποστηρικτικοί με του συναδέλφους των προγραμμάτων του 2018 και του 2019, σε αντίθεση με μας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα όμως , τη προσπάθεια διχασμού των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή που πνέετε μένεα εναντίον μας, ψευδώς ισχυριζόμενος πως “δεν έχετε άλλα χρήματα στο πουγκί σας ”, παρατείνετε κατ’ εξακολούθηση, τις συμβάσεις των ετών 2018-19.

Ποιος δήμαρχος , ο οποίος φωνάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων , επιθυμεί να σταθεί απέναντι τους , όπως κάνατε εσείς σήμερα ;

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά , για την υποστήριξη τους , την έμπρακτη συμπαράσταση τους , της βοήθειας τους στη θετική και καθοριστική έκβαση της υπόθεσης μας τους εξής συμπαραστάτες μας : Αλεξόπουλο Γρηγόριο, Δημακόπουλο Φώτιο,Σολωμού Κατερίνα, Μοίραλη Νικόλαο,Αθανασόπουλο Αθανάσιο, Τριανταφυλλόπουλο Ναπολέων, Μπακαλάρο Χρήστο, Παπαδημάτο Νικόλαο, Ξυλιά Θεόδωρο, Σβόλη Κωνσταντίνο, Σιαδήμα Βασίλειο,Θεοδωρόπουλο Νικόλαο, Νικολάου Ανδρέα, Νικολόπουλο Νικόλαο, Ρώρο Γεώργιο, Τσιμπούκη Ιωάννη, Λάμπρου Ιωάννη, Ψωμά Πέτρο, Δούρο Αθανάσιο, Στανίτσα Χαράλαμπο, Τζανάκο Νικόλαο και Χρυσανθακόπουλο Αλέξανδρο».

You may also like

317563752 2275069279341644 1195958024336886083 n ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αιγιάλεια: Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης αλλά και … η αδιαφορία του Δήμου! Με σοβαρά προβλήματα υγείας και αποκλεισμένη από το σπίτι της…

Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης γυναίκας από την Αιγιάλεια με σοβαρά προβλήματα υγείας! Το σπίτι ...

Comments are closed.