ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Συμβολικές αλλά και κινήσεις ουσίας!

Facebook
Twitter

Χωρίς φαμφάρες, πίσω από κλειστές συσκέψεις, παρουσία Πανεπιστημίου και Επιμελητηρίων, συζητούν ο Εμπορικός Σύλλογος, ο ΣΚΕΑΝΑ και η ΟΕΒΕΣΝΑ για το πώς πρέπει να απαντήσουν στο ενεργειακό που έχει βάλει φωτιά στις τσέπες εμπόρων και επαγγελματιών – βιοτεχνών.

Έχουν ήδη γίνει δύο συσκέψεις (φωτογραφία από την πρώτη προ 10ημέρου) και ήδη φαίνεται ότι έχουν καταλήξει σε δράσεις.

Η πρώτη θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, τα καταστήματα θα κατεβάσουν διακόπτες προκειμένου να σταλεί ένα… ισχυρό, μαύρο, μήνυμα σε σχέση με την αδυναμία επιβίωσης, κατά τον φετινό χειμώνα, χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Κρίνοντας από τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, για προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος ώστε να αποφύγουμε το αναφερόμενο ως «total blackout», μετά μάλιστα από μια διετία κατά την οποία κυνηγούσαν το lockdown, έμποροι και επαγγελματίες είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν.

Γι αυτό σχεδιάζουν επίσης να διοργανώσουν και μια στρογγυλή τράπεζα για την ενέργεια, μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Την εκδήλωση ανέλαβαν Τεχνικό, Οικονομικό, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και Πανεπιστήμιο, με διπλό στόχο: α) να… εξοπλιστούν με θέσεις και τεκμηριωμένες απόψεις οι συνδικαλιστικοί και παραγωγικοί φορείς, απέναντι σε κυβέρνηση και κόμματα αλλά και β) να καταθέσουν προτάσεις για δράσεις και προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, με ωφελούμενους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Μαθαίνουμε μάλιστα ότι, εκτός από το Επιμελητήριο Αχαΐας και τα Σούπερ Μάρκετ, στο μέτωπο που συγκροτούν Εμπορικός και ΣΚΕΑΝΑ-ΟΕΒΕΣΝΑ, προσήλθε πρόσφατα και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος αλλά και άλλοι παραγωγικοί φορείς.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top