ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Συναγερμός για στρεπτόκοκκο Α σε σχολεία: Νεκροί τέσσερις μαθητές στη Βρετανία

Facebook
Twitter

Mια θανατηφόρα βακτηριακή επιδημία πλήττει σχολεία της Βρετανίας με τέσσερα παιδιά να έχουν χάσει σε διάστημα ενός μήνα τη ζωή τους από μόλυνση με στρεπτόκκοκο Α (Strep A)

Ο Μοχάμεντ Ιμπραήμ Αλί, τεσσάρων ετών, είναι το τελευταίο θύμα του ξεσπάσματος του στρεπτόκοκκου Α, ενώ την περασμένη Παρασκευή άφησε την τελευταία της πνοή στην Ουαλία η μαθήτρια Χάνα Ρόουπ, επτά ετών.

Ακόμα δύο δύο παιδιά, που μολύνθηκαν από τον στρεπτόκοκκο Α έχασαν τις ζωές τους τις τελευταίες εβδομάδες, εκ των οποίων ένα εξάχρονο που φοιτούσε σε σχολείο του Σάρεϊ.

Τι είναι ο στρεπτόκοκκος Α
Ο στρεπτόκοκκος Α είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που επηρεάζει τον λαιμό και το δέρμα. Αν και οι περισσότερες περιπτώσεις προκαλούν μόνο ήπια ασθένεια, ορισμένες μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή και να οδηγήσουν σε οστρακιά.

Ο Δρ Yimmy Chow, σύμβουλος προστασίας της υγείας στην Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), δήλωσε: «Λυπούμαστε πολύ για τον θάνατο ενός παιδιού στο δημοτικό σχολείο St John’s και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του, τους φίλους και τη σχολική του κοινότητα».

Τα συμπτώματα

«Σε συνεργασία με την ομάδα δημόσιας υγείας του Ealing Council, έχουμε παράσχει προληπτικές συμβουλές στη σχολική κοινότητα για να βοηθήσουμε στην πρόληψη περαιτέρω περιπτώσεων και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Οι στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις της ομάδας Α συνήθως οδηγούν σε ήπια ασθένεια και έχουν κοινοποιηθεί πληροφορίες στους γονείς και το προσωπικό σχετικά με τα σημεία και τα συμπτώματα.

Αυτά περιλαμβάνουν πονόλαιμοπυρετό και μικρές δερματικές παθήσεις και μπορούν να αντιμετωπιστούν με πλήρη σειρά αντιβιοτικών από τον γενικό ιατρό. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι μια σοβαρή ασθένεια και οποιοσδήποτε με υψηλό πυρετόσοβαρούς μυϊκούς πόνουςπόνο σε μια περιοχή του σώματος και ανεξήγητο εμετό ή διάρροια θα πρέπει να καλέσει το NHS 111 και να αναζητήσει αμέσως ιατρική βοήθεια», είπε ο Δρ Yimmy Chow και πρόσθεσε:

«Αν και μεταφέρεται ακίνδυνα από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ο στρεπτόκοκκος Α μπορεί να μεταδοθεί μέσω στενής επαφής, όπως το φιλί ή το άγγιγμα.

Παρά το γεγονός ότι είναι σπάνια, αυτά τα βακτήρια, τα οποία μπορούν να βρεθούν στο δέρμα και τον λαιμό, μπορούν να προκαλέσουν πιο σοβαρή ασθένεια και να οδηγήσουν σε διεισδυτική νόσο του στρεπτόκοκκου της ομάδας Α».

Η Ομάδα Προστασίας Υγείας του Βορειοδυτικού Λονδίνου (UKHSA) έστειλε email στους τοπικούς γιατρούς για να προειδοποιήσει για την εξάπλωση πολυάριθμων ιογενών λοιμώξεων στις τοπικές ηλικιακές ομάδες του δημοτικού σχολείου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top