Συναγερμός στην Αχαΐα από μεγάλη φωτιά στα Ζησιμαίικα, κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ζησιμαίικα της Αχαΐας. Η κινητοποίηση των δυνάμεων ήταν άμεση και ισχυρή, με στόχο να περιοριστεί το μέτωπο προτού λάβει επικίνδυνες διαστάσεις λόγω των τοπικών συνθηκών.

Η μεγάλη μάχη με τις φλόγες

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 48 πυροσβέστες με 11 πυροσβεστικά οχήματα, δίνοντας σκληρή μάχη για τον περιορισμό της εστίας. Πολύτιμη είναι η συνδρομή από τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στα πιο δύσβατα σημεία της περιοχής, εκεί όπου η πρόσβαση των οχημάτων είναι αδύνατη. Οι επόμενες ώρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της επιχείρησης.

- Διαφήμιση -

Λόγω του ανάγλυφου του εδάφους, κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή από αέρος. Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύτηκαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, πραγματοποιώντας συνεχείς και στοχευμένες ρίψεις νερού. Οι προσπάθειες των αρχών επικεντρώνονται στην άμεση οριοθέτηση του μετώπου και στην πλήρη αποτροπή της επέκτασής του στη βαθύτερη δασική έκταση.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Google Logo Προσθήκη του Politeianews.gr στην Google
spot_img
spot_img

Ροή Ειδήσεων

Οι ειδησεις σημερα

Δείτε επίσης

Σχετικο περιεχομενο
spot_img