ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Συναγερμός στο Μαξίμου – Σαφάρι ελέγχων για τη μετάλλαξη «Δέλτα»

patra magazia anoigma lianemporio kentro 23
Αποφασισμένο να λάβει οποιοδήποτε μέτρο προκειμένου να μην χαθεί ο έλεγχος με το μεταλλαγμένο στέλεχος «Δέλτα» δηλώνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα κλιμακωτά η κυβέρνηση ανεβάζει την ένταση στις εκκλήσεις προς τους πολίτες για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πρωί της Δευτέρας, έκρουσε ο ίδιος τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι τη περασμένη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν κατά 75%.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει γίνει ήδη σαφές από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι περιοριστικά μέτρα γενικευμένου χαρακτήρα δεν πρόκειται να ληφθούν. Με άλλα λόγια γενικό lockdown δε θα γίνει.

Ακόμη, στην φαρέτρα της κυβέρνησης στην μάχη απέναντι στην μετάλλαξη βρίσκεται, όπως έχουμε αναφέρει, η επαναφορά της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο,  οι κυρώσεις στα μαγαζιά θα είναι αυστηρές και θα προβλέπεται ακόμα και το λουκέτο από την πρώτη στιγμή. Σε περίπτωση που ένας χώρος έχει τον χαρακτηρισμό «μικτός» και υπάρξει είτε παραβίαση στη χωρητικότητα είτε η είσοδος παραπάνω αριθμού ανεμβολίαστων τότε θα δίνεται η δυνατότητα η επιχείρηση να τεθεί σε αναστολή λειτουργίας από την πρώτη παράβαση, χωρίς καμία προηγουμένως ενημέρωση.

Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και θα κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ. Παράλληλα υπάρχει η σκέψη στο κυβερνητικό επιτελείο να δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου θα μπορούν όλοι οι πολίτες ποιες επιχειρήσεις λειτουργούν με βάση την νομοθεσία και ποιες δεν τηρούν τα μέτρα κατά της πανδημίας. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα υπάρξει παρότρυνση προς τις υγιείς επιχειρήσεις.

Ακόμη, στην φαρέτρα της κυβέρνησης στην μάχη απέναντι στην μετάλλαξη βρίσκεται, όπως έχουμε αναφέρει, η επαναφορά της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

You may also like

Comments are closed.