ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Πύργου: Μεγάλη διασπορά κορωνοϊού σε τρεις κλινικές

28 nosokomeio pyrgou
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νοσοκομείο του Πύργου, αφού εκτός από τους ασθενείς, έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εντοπισμός κρουσμάτων ανάμεσα σε γιατρούς επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, με τις ελλείψεις γιατρών σε κρίσιμες θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε νοσηλευτές και ασθενείς τριών κλινικών, ενώ θετικοί βρέθηκαν και εργαζόμενοι που ανήκουν στο διοικητικό προσωπικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα διασποράς είναι η Ψυχιατρική Κλινική, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα σε όλους τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής παραμένουν σε καραντίνα στον χώρο που νοσηλεύονται, καθώς λόγω της νόσησής τους από τον ιό, σταμάτησαν την προβλεπόμενη φαρμακευτική τους αγωγή.

Ωστόσο οι ασθενείς, δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλού, μιας και η μοναδική κλινική covid είναι γεμάτη και οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική που φιλοξενούνται τα ύποπτα κρούσματα, περιμένοντας κάποιον ασθενή να λάβει εξιτήριο.

Μάλιστα, αρμόδιες πηγές τόνισαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη της επαναλειτουργίας της δεύτερης κλινικής covid της Ν.Μ. Πύργου, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω της προσωρινής, όπως αποδείχθηκε, ύφεσης της πανδημίας, και το νοσηλευτικό προσωπικό της μετακινήθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας.

Παράλληλα, δύο κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε ασθενείς που νοσηλεύονταν στην Ορθοπεδική Κλινική και ένα κρούσμα στη Χειρουργική Κλινική, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της.

Κρούσματα εντοπίστηκαν ακόμη και ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού προσωπικού της νοσηλευτικής μονάδας.

You may also like

Comments are closed.