Γιατί ιδρύθηκε “Σύνδεσμος Απανταχού Αχαιών” | Ποιοι είναι οι στόχοι και ποιες οι προοπτικές

Facebook
Twitter

Η «Πολιτεία» αναδεικνύει την ουσία και προβάλλει τα πιθανά οφέλη από την κίνηση στην οποία μετέχουν τα πιο «λαμπρά» μυαλά απ’ όλο το φάσμα της επιστήμης και των τεχνών.

 

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Η μετά από πολλά εμπόδια, λόγω πανδημίας, πρώτη και διά ζώσης συνάντηση των μελών του νεοσύστατου Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών, το προηγούμενο Σάββατο, στην Πάτρα, δεν ήταν απλά και μόνο μια εθιμοτυπικού χαρακτήρα μάζωξη φτασμένων προσωπικοτήτων που δοξάζουν την Αχαϊα εντός και εκτός συνόρων και σ’ όλο το φάσμα της κοινωνίας, από την τέχνη ως την επιστήμη και τα γράμματα.

«Λαμπερές» παρουσίες  με περγαμηνές και διεθνές κύρος. Ο μεταξύ των 250 φημισμένων κλινικών ερευνητών του κόσμου, Δρ. Γεώργιος Χρούσος, ο Πνευμονολόγος Χάρης Κατσαρδής, ο δάσκαλος του Μάνατμεντ Ανδρέας Νικολόπουλος και ο Αλέξανδρος Χάχαλης από τους σπουδαιότερους μουσικοσυνθέτες – ποιητές. Δεν ήταν τυχαίο που άφησαν υποχρεώσεις για να συγκεντρωθούν, επί τετράωρο, στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ.

Με την παρουσία τους έδειξαν εμπράκτως πόσο στηρίζουν τη «μεγάλη ιδέα» που ανέλαβε να διεκπαιρεώσει ο αχαιός Πρόεδρος του Συνδέσμου Οικονομικών Διευθυντών Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος υπό την καθοριστική παρουσία του προεδρεύοντα της Γενικής Συνέλευσης και προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαϊας και του ΕΦΕΠΑΕ κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

1 kato III

Φέρνοντας εις πέρας μια αποστολή που εξ αρχής στήριξαν με σθένος δύο φημισμένοι, αλλά δυστυχώς προσφάτως αποθανόντες, ο αείμνηστος πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, αλλά και ο δάσκαλος της Αστρονομίας Διονύσης Σιμόπουλος.

  • Αλλά, τελικά, τι είναι ο Σύνδεσμος Απανταχού Αχαιών;
  • Γιατί συστάθηκε και πού στοχεύει;
  • Τι θέλει να εξυπηρετήσει και πού εντοπίζεται η ανάγκη ύπαρξης του;

Η «Πολιτεία» διερευνά αυτό ακριβώς, διεισδύοντας στην ουσία της πρόσφατης εκδήλωσης και επιδιώκοντας να ανακαλύψει και να αναδείξει τα χειροπιαστά οφέλη που πιθανόν μπορεί να κερδίσει η Αχαϊα μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία.

 

ΙΔΟΥ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

1 kato II

Την απάντηση την βρήκαμε σε μια φράση από την ομιλία του ιδρυτή του Συνδέσμου κ. Κωστόπουλου:

«Στόχος της προσπάθειάς μας αυτής, είναι η ανάδειξη της προσφοράς των Αχαιών στο Έθνος και η αξιοποίησή της, στην προοπτική της ποιοτικής αναβάθμισης της Αχαΐας,  μέσω δραστηριοτήτων επιστημονικού, πολιτιστικού και αναπτυξιακού περιεχομένου». Με άλλα λόγια, επιφανείς Αχαιοί όπου γης ενώνουν τη φωνή και τις δυνάμεις τους, για να στηρίξουν την περιοχή σε κάθε της βήμα και προσπάθεια. Και μια τέτοια πρωτοβουλία, μόνο  να «αγκαλιαστεϊ» πρέπει απ’ όλους εμάς. Ιδίως όταν δεν διακατέχεται από σύνδρομα ιδεολογικών καταβολών. Άλλωστε είδαμε στην εκδήλωση να συνεννοούνται πρόσωπα διαφορετικών πολιτικών πεπειθήσεων.

 

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ

1 kato I

Πολύτιμες και οι συμβουλές δύο σημαντικών προσώπων που έμειναν ως το τέλος της εκδήλωσης, για να συνεισφέρουν με τη γνώση τους. Ο πρώην Νομάρχης Αχαϊας Στάθης Αθ. Σερέτης. Αλλά και ο τ. Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας. Που αμφότεροι τόνισαν ότι ανάλογες προσπάθειες έχουν επιχειρηθεί παραδεχόμενοι πως αυτό το εγχείρημα είναι φανερό πως χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα και επίπεδο. Συστήνοντας την συνεργασία με ομογενειακούς συλλόγους Αχαιών, αλλά και επέκταση του οράματος σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας συμπεριλαμβανομένων και των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

DSC 8490

Ο Σύνδεσμος προετοιμάζεται για τις εκλογές ανάδειξης του Διοικητικού του Συμβουλίου, αφού σε παρόντα χρόνο διοικείται από προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, ενώ δημιουργεί ομάδες εργασίας ανά τομέα, με σκοπό να προσφέρει εθελοντική συνδρομή στους τοπικούς φορείς, για κάθε διεκδικήση τους για την Αχαΐα.

 

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

18 1 e1665643664359

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top