ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η δίκη Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη: Απορρίφτηκαν οι ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης

papa1 1 2
papagelopoulos touloupaki
Απορρίφθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη να ζητηθούν από τη Βουλή τα έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν ότι όταν έγινε η κλήρωση των 19 δικαστών, που συγκροτούν την έδρα, ένας εκ των δικαστών ήταν ήδη σε αναρρωτική άδεια και παρ’ όλα αυτά συμπεριελήφθη στους υποψηφίους για να συμπληρωθεί ο αριθμός που απαιτούσε ο νόμος.

Όπως είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου, το αίτημα για τα έγγραφα δεν συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα των συνηγόρων, καθώς η ένσταση ακυρότητας, που είχε υποβάλει η κ. Τουλουπάκη, έχει αποσυρθεί. Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου είχε προτείνει να απορριφτεί το αίτημα της υπεράσπισης, σημειώνοντας ότι «η κλήρωση αυτή γίνεται από τον Πρόεδρο της Βουλής. Επομένως η Βουλή έχει την ευθύνη για την κλήρωση αυτή και επομένως η τήρηση της νομιμότητας εκφεύγει από την ευθύνη του παρόντος δικαστηρίου».

Θυμίζουμε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δικάζεται για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και την πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος (για παρεμβάσεις σε δικαστές για διάφορες υποθέσεις) και η πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας όταν χειριζόταν την υπόθεση του σκανδάλου της «Novartis» και τη μη αποστολή στη Βουλή φακέλου για πρώην υπουργούς Υγείας (Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό) που είχαν καταμηνυθεί από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση της «Novartis».

You may also like

Comments are closed.