ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η περιπέτεια για την 73χρονη Πατρινή άστεγη

ΑΣΤΕΓΗ
Τελικά έγινε αυτό που στο προηγούμενο φύλλο απευχόμασταν, στην περίπτωση της 73χρονης πατρινής άστεγης που έγινε δεκτή στην Στέγη Αστέγων του Δήμου Πατρέων, ως αποτέλεσμα του μπαράζ διαμαρτυριών που εκδηλώθηκαν μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης επειδή η ηλικιωμένη περιπλανιόταν στους δρόμους της πόλης αβοήθητη επί έναν ολόκληρο μήνα και διέμενε σε εισόδους πολυκατοικιών, έξω στη βροχή!

Ενώ αρχικά φάνηκε πως το πρόβλημα της λύθηκε επιτέλους οριστικά, δυστυχώς από την πρώτη μέρα της εκεί παρουσίας της αποδείχθηκε πως η λύση είναι μονάχα… προσωρινή. Οι πληροφορίες, που ήδη κυκλοφόρησαν, αναφέρουν ότι με το που της ανακοινώθηκε πως γίνεται δεκτή στην Δομή, της έγινε γνωστό παράλληλα ότι πρόκειται για μια ενδιάμεση κατάσταση κι όχι μόνιμη. Ότι δηλαδή θα μπορεί να παραμείνει φιλοξενούμενη μόνο για δυο – τρεις μήνες και όχι περισσότερο, όσο δηλαδή χρειάζεται να περάσει ο χειμώνας.

Μάλιστα αυτό αποδείχθηκε το «καλό σενάριο» αφού την επόμενη μέρα υπήρξε πρόσθετη, ακόμα χειρότερη, ενημέρωση της. Ότι… τελικά η φιλοξενία της δεν θα ήταν για δυο – τρεις μήνες αλλά για μόνο έναν μήνα! Παροτρύνοντας την ώστε σε αυτό το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα να αναζητήσει μια στέγη, ένα σπίτι δηλαδή, στο οποίο να μπορεί να διαμένει.

Αιτία του κακού φαίνεται πως είναι ένα μηνιαίο επίδομα που η 73χρονη γυναίκα λαμβάνει, ύψους κοντά στα 300 ευρώ. Θεωρητικά, δηλαδή, θα μπορούσε όντως να νοικιάσει μια γκαρσονιέρα. Πρακτικά όμως , αυτό είναι αδύνατο. «Κανείς δεν της νοικιάζει ούτε καν δώμα, αφού το ποσό που παίρνει δεν την φτάνει μαζί με τη διατροφή και τα φάρμακα της. Άρα ποιος θα την εμπιστευτεί;», αναφέρει ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης που ήταν ένας από τους πρώτους που διαμαρτυρήθηκαν και προσπάθησαν να στηρίξουν την ηλικιωμένη.

Ευτυχώς που… έβρεξε και την κράτησαν

Το απολύτως απίστευτο συνέβη το πρώτο πρωινό που ξύπνησε η 73χρονη στην Δομή. Μπήκε στο ντους για να απολαύσει ένα μπάνιο μετά από τόσο πολύ καιρό ταλαιπωρίας. Όταν τελείωσε την περίμενε ένας από τους υπευθύνους της στέγης, για να της πει ότι… έπρεπε να αποχωρήσει καθώς ο καιρός ήταν καλός! Η ηλικιωμένη διαμαρτυρήθηκε, παρακάλεσε, αλλά κανείς δεν φάνηκε να αλλάζει γνώμη και η απόφαση ήταν ειλημμένη. Όμως για καλή της τύχη, ξαφνικά ο ουρανός σκοτείνιασε κι άρχισε να βρέχει. Κι ενώ ήταν έτοιμη να φύγει, για να περιπλανηθεί ξανά στους δρόμους, της είπαν ότι… λόγω βροχής μπορούσε να παραμείνει…

You may also like

Comments are closed.