ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων – Τι θα γίνει με την Αχαΐα

Facebook
Twitter
Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, για το ζήτημα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid, αλλά και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία θα αποφασίσει για τη στάση που θα τηρήσει η Ελλάδα έναντι του εμβολίου της AstraZeneca.
Σημειώνεται ότι οι τέσσερις κύριες παράμετροι που θα ληφθούν υπόψη από τους ειδικούς για το ζήτημα της χαλάρωσης των περιορισμών, είναι η πίεση που υφίσταται το σύστημα Υγείας λόγω της πανδημίας, η κόπωση του πληθυσμού, τα self-test και η πορεία του εμβολιασμού κατά της Covid.

Πάντως, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι περιοχές της Αχαΐας, της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης, όπου το υψηλό ιικό φορτίο δεν επέτρεψε την περασμένη Δευτέρα το άνοιγμα του λιανεμπορίου όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στο τραπέζι των εμπειρογνωμόνων δεν αποκλείεται να τεθεί και η επέκταση των διαδημοτικών μετακινήσεων και τις καθημερινές, μετά τη δοκιμή που έγινε το Σαββατοκύριακο. Άλλωστε, και ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του, άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι «είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές».

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top